Skip to ContentSkip to Navigation
University of Groningen Business School
Connecting for impact
Business School Executive masters Executive MBA Sustainable Business Models

Deelnemerservaringen

decoratieve afbeelding
Maryna Russell, Sales Director bij Experian

"De gesprekken zijn erg inspirerend"

“Willen wij onze kostbare aarde behouden, dan zullen we met z’n allen – ook elk bedrijf – een evolutie rond duurzaamheid moeten doormaken. Deze verandering van denken en werken is iets waar ik veel passie voor heb en een actieve rol bij wil spelen. Bovendien denk ik dat duurzaamheid juist ook in mijn vakgebied, financiële dienstverlening, de komende jaren flink aan belang toeneemt.

Ik heb altijd al een MBA willen doen; het doorlopen van zo’n programma, nog los van de inhoud, leek me een waardevolle ervaring. Toen ik de executive MBA Sustainable Business Models ontdekte, was het voor mij daarom een no-brainer: ik wist meteen dat ik me daarvoor wilde inschrijven.

Dat is een goede keuze geweest! Ik vind het leuk om mijzelf weer in academisch opzicht uit te dagen en alleen al het rondlopen op de campus met al die ambitieuze jongvolwassenen geeft me energie.

Doordat de mensen in mijn klas werkzaam zijn op allerlei verschillende terreinen – van farmacie tot transport en van watermanagement tot gezondheidszorg – zijn de gesprekken die wij met elkaar hebben over de lesstof erg inspirerend. We brengen elkaar op ideeën waar we anders niet zo snel op zouden zijn gekomen. Ook over de interactie met de docenten ben ik zeer te spreken. Zij prikkelen ons, zetten ons aan het denken en reflecteren tegelijkertijd op wat wíj zeggen. Het is geen eenrichtingsverkeer.

Aan iedereen die zich net als ik in duurzame bedrijfsmodellen wil verdiepen, raad ik deze MBA van harte aan. Ik wil zelfs zo ver gaan dat ik leidinggevenden die gemotiveerd zijn om op dit gebied positieve verandering teweeg te brengen, aanspoor om hetzelfde of iets soortgelijks te doen als wat ik nu doe. Daar is toewijding voor nodig, want aan een uurtje studeren in het weekend heb je niet genoeg. Maar het is het absoluut waard.”

Maryna Russell, Sales Director bij Experian
Deelnemer executive MBA Sustainable Business Models

Lees meer
Gijs Groen, Sustainability Manager EMEA bij Solmax
Gijs Groen, Sustainability Manager EMEA bij Solmax

"Nieuwe inzichten die ik direct in mijn werk kan toepassen"

"Met deze executive MBA krijg je de juiste kennis om in de zakelijke wereld echt impact te hebben, dankzij de combinatie van sustainability en business. Toen ik in mijn nieuwe functie als sustainability manager op zoek was naar een opleiding die me een brede kennis op niveau kon bieden, viel het op dat de meeste andere opleidingen beperkt zijn qua inhoud en diepgang. Zo niet de executive MBA Sustainable Business Models.

Het programma geeft me nieuwe inzichten en modellen die ik direct in mijn dagelijks werk kan toepassen. De kennis past goed bij mijn bedrijf waar de focus nu sterk op sustainablity is gericht. De docenten van de MBA zijn erg plezierig en beschikken over een sterke kennis op de verschillende onderwerpen. Ze ondersteunen ons waar nodig, maar dagen ons ook uit om verder te denken en te kijken. Het fijne aan de groep is bovendien dat we allemaal verschillende achtergronden en soms ook denkwijzen hebben, wat zeer leerzaam is.

Er gaat vanzelfsprekend veel tijd zitten in het volgen van een deeltijdopleiding, maar door goed te plannen lukt het me om de balans te houden tussen studie, werk en privéleven. En het levert me veel op: naast kennis, ook een verruiming van mijn denkwijze door kritisch te kijken naar verschillende aspecten. Ik kan de executive MBA dan ook van harte aanbevelen aan ieder zich echt committeert aan impact maken op het gebied van sustainability en business. Binnen je bedrijf, maar ook in je persoonlijke leven.

Gijs Groen, Sustainability Manager EMEA bij Solmax
Deelnemer Executive MBA Sustainable Business Models

Lees meer

De track Sustainable Business Models van de Executive MBA is voor het eerst van start gegaan in september 2023. Drie andere tracks lopen al langer. Uit de Nationale Studentenenquête blijkt dat deelnemers deze hoog waarderen: zij geven het oordeel goed of zeer goed geven op 98% van de bevraagde elementen van de opleiding.

Hieronder leest u de ervaringen van deelnemers aan deze tracks en andere Masters van UGBS.

Executive MBA - Health

"We ontvangen de laatste wetenschappelijke inzichten; soms zelfs zo actueel dat het binnen een week na publicatie al werd gedeeld en besproken. Je krijgt de tools mee om op de lange termijn en de korte termijn strategisch te wenden, maar ook om een volwaardig gesprekspartner te zijn op thema’s als finance, strategie, marketing, innovatie en management performance. De docenten zijn absoluut experts in hun veld. Het mooie vind ik ook dat bij de vakken verschillende experts vanuit de praktijk en wetenschap worden uitgenodigd. Dat maakt het onderwijs bijzonder boeiend, leerzaam en dynamisch."

Joël Bax, Manager Strategisch Beleid & Innovatie, Profila Zorggroep

Executive MBA Food & Retail

"Wetenschappelijke theorie en actuele business cases komen op inspirerende wijze samen. Ik heb mijn netwerk vergroot, kennis verbreed en ben ertoe aangezet om op een andere manier naar de business en naar leiderschap te kijken. De inspirerende colleges, studiereizen en netwerkdagen blijven ook na afronding van de studie van grote toegevoegde waarde."

Carola Hundling, Salesmanager Retail PepsiCo

Executive Master of M&A and Valuation

"Het programma heeft een goed evenwicht tussen academische literatuur en praktische toepassing, verzorgd door professionals die autoriteiten zijn op hun werkterrein. De combinatie van cases en de praktische toepassing van de vakken (bv. boekhouding en modellering) heeft mijn vertrouwen versterkt in het adviseren over een reeks mogelijke herstructureringsopties."

Tim Marino, Senior associate bij Strategy& (PwC)

Executive MBA - Energy Transition

"Met de Executive MBA track Energy Transition heb ik gekozen voor grote kennis en inzichten in de energietransitie in een hoog tempo. Je leert wat de grenzen en eindeloze mogelijkheden zijn en hoe je je eigen rol in dit veld kunt vervullen. Het is een interessante reis met geweldige professionals uit de sector en andere deelnemers uit de hele wereld."

Paul van Velzen, Manager Sourcing, Pricing & Intelligence - ENGIE Energie Nederland NV

Executive Master of Finance and Control

Wat ik met name erg waardevol vind aan de studie is dat ik het 'waarom' achter reeds bestaande processen in mijn organisatie leer kennen, waardoor het uitnodigt om die processen naar een hoger niveau te tillen. Daarnaast krijg ik de mogelijkheid om mijn netwerk uit te breiden waarmee ik mijn referentiekader verder kan verbreden. Bovendien vind ik de collegedagen enorm gezellig!

Lennart Dekker, werkzaam bij e-commerce bedrijf in telecomsector


Op zoek naar een kort programma over duurzaamheid en business?
Laatst gewijzigd:03 juni 2024 11:03