Skip to ContentSkip to Navigation

University of Groningen Business School

Connecting for impact
Business School Executive masters Executive MBA Sustainable Business Models

Ervaringen

De track Sustainable Business Models van de Executive MBA gaat voor het eerst van start in september 2023. Drie andere tracks lopen al langer. Uit de Nationale Studentenenquête blijkt dat deelnemers deze hoog waarderen: zij geven het oordeel goed of zeer goed geven op 98% van de bevraagde elementen van de opleiding.

Hieronder leest u de ervaringen van deelnemers aan deze tracks en andere Masters van UGBS.

Executive MBA - Health

"We ontvangen de laatste wetenschappelijke inzichten; soms zelfs zo actueel dat het binnen een week na publicatie al werd gedeeld en besproken. Je krijgt de tools mee om op de lange termijn en de korte termijn strategisch te wenden, maar ook om een volwaardig gesprekspartner te zijn op thema’s als finance, strategie, marketing, innovatie en management performance. De docenten zijn absoluut experts in hun veld. Het mooie vind ik ook dat bij de vakken verschillende experts vanuit de praktijk en wetenschap worden uitgenodigd. Dat maakt het onderwijs bijzonder boeiend, leerzaam en dynamisch."

Joël Bax, Manager Strategisch Beleid & Innovatie, Profila Zorggroep

Executive MBA Food & Retail

"Wetenschappelijke theorie en actuele business cases komen op inspirerende wijze samen. Ik heb mijn netwerk vergroot, kennis verbreed en ben ertoe aangezet om op een andere manier naar de business en naar leiderschap te kijken. De inspirerende colleges, studiereizen en netwerkdagen blijven ook na afronding van de studie van grote toegevoegde waarde."

Carola Hundling, Salesmanager Retail PepsiCo

Executive Master of M&A and Valuation

"Het programma heeft een goed evenwicht tussen academische literatuur en praktische toepassing, verzorgd door professionals die autoriteiten zijn op hun werkterrein. De combinatie van cases en de praktische toepassing van de vakken (bv. boekhouding en modellering) heeft mijn vertrouwen versterkt in het adviseren over een reeks mogelijke herstructureringsopties."

Tim Marino, Senior associate bij Strategy& (PwC)

Executive MBA - Energy Transition

"Met de Executive MBA track Energy Transition heb ik gekozen voor grote kennis en inzichten in de energietransitie in een hoog tempo. Je leert wat de grenzen en eindeloze mogelijkheden zijn en hoe je je eigen rol in dit veld kunt vervullen. Het is een interessante reis met geweldige professionals uit de sector en andere deelnemers uit de hele wereld."

Paul van Velzen, Manager Sourcing, Pricing & Intelligence - ENGIE Energie Nederland NV

Executive Master of Finance and Control

Wat ik met name erg waardevol vind aan de studie is dat ik het 'waarom' achter reeds bestaande processen in mijn organisatie leer kennen, waardoor het uitnodigt om die processen naar een hoger niveau te tillen. Daarnaast krijg ik de mogelijkheid om mijn netwerk uit te breiden waarmee ik mijn referentiekader verder kan verbreden. Bovendien vind ik de collegedagen enorm gezellig!

Lennart Dekker, werkzaam bij e-commerce bedrijf in telecomsector

Executive Master of Accountancy

Door de sterke koppeling tussen wetenschappelijke literatuur en praktijkkennis reikt de master bruikbare handvatten aan om professioneel kritisch te kijken, out of the box te denken en met een onderzoekende instelling te werk te gaan. Omdat docenten veelal bij de Big Four werken, nemen zij geregeld representatieve voorbeelden mee naar de colleges; zó brengen zij de theorie op een praktische manier over.

Sharief Mohamed, CFO digital fashion studio

Laatst gewijzigd:14 maart 2023 14:17