Skip to ContentSkip to Navigation
Alumni Nieuws

Online CareerCafé: ‘ Great event, congrats. Let's organize more!’

21 april 2020

Hoe organiseer je een CareerCafé met 38 sessies waaraan 19 alumni en meer dan 50 RUG studenten deelnemen tijdens COVID-19?

Online natuurlijk. En zo gebeurde het dat maandagavond 20 april om kwart voor acht 19 alumni en 50 studenten via googlemeet met elkaar in kleine groepjes in contact probeerden te komen. Plus studenten die vastzaten in het buitenland. Zo was er een een student die stage liep in Nieuw Zeeland en om 5.45 lokale tijd inlogte.

Waarom? Omdat binnenkort een nieuwe groep studenten de arbeidsmarkt gaat betreden en netwerken een belangrijk, zoniet het belangrijkste instrument is om een baan te vinden. De afdeling alumnirelaties van de RUG vond een groep enthousiaste jonge alumni bereid om hun loopbaanervaringen en netwerk te delen met deze starters op de arbeidsmarkt.

Voordat het feest van start ging hadden de studenten via een online matching tool hun favoriete alumni gekozen. Hierbij bleek in een aantal gevallen functie en organisatie een grotere rol te spelen dan studie.

Half acht s’avonds. Een paar medewerkers van de afdeling alumnirelaties zaten thuis klaar om de deelnemers toegang te geven tot de sessies. Als je dan veel sessies tegelijkertijd open hebt staan, je het geluid op je computer niet hebt afgezet en tegelijkertijd via diverse kanalen, whatsapp, emailaccounts, etc. deelnemers je proberen te bereiken, omdat ze bijvoorbeeld inlogproblemen hebben, dan heb je het recept voor acute hoofdpijn.

Toen eenmaal de sessies liepen, inspireerden zowel studenten als alumni elkaar, zoals blijkt uit de reacties die spontaan na afloop, opnieuw via diverse kanalen, werden gedeeld.

‘ Great event, congrats. Let's organize more!’

‘ Studenten reageerden erg enthousiast. Ze vonden het mooi concept en waren goed voorbereid.’

‘ Al met al was het voor mij een leuke avond. Tot slot wil ik jullie bedanken voor de organisatie en alle tijd en energie die jullie erin hebben gestoken om via deze manier het voor studenten alsnog mogelijk te maken in contact te komen met alumni’ .

‘ The tips were very helpful and also talking about your considerations with other people helps to know which direction you're looking for!’

‘ It's always great to learn from people's direct experiences’

‘ Very nice you still organized the event’

Is een online CareerCafé iets voor de toekomst? Voor contact tussen studenten met alumni die in verre oorden werken, zeker. En ook in tijden van Covid-19 of uit efficiency-overwegingen. Maar de intieme sfeer waar je met elkaar laagdrempelig in gesprek kunt gaan werd toch wel gemist. Dus als het even kan de volgende editie graag in de kroeg.

Laatst gewijzigd:04 mei 2020 16:23

Meer nieuws

 • 26 april 2023

  Koninklijke onderscheidingen voor RUG-medewerkers

  Op woensdag 26 april zijn op voordracht van de RUG twee wetenschappers koninklijk onderscheiden. Mevrouw prof.dr. K.U. Loos is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Uit handen van burgemeester K. Schuiling ontving zij de...

 • 26 april 2023

  Cisca Wijmenga in Raad van Toezicht Hanzehogeschool

  Cisca Wijmenga treedt per 1 september 2023 toe tot de Raad van Toezicht van de Hanzehogeschool.

 • 25 april 2023

  Reactie op kamerbrief internationalisering

  Het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen heeft kennisgenomen van de Kamerbrief internationalisering in het hoger onderwijs die Minister Dijkgraaf op vrijdag 21 april naar de Tweede Kamer stuurde.