Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsWie zijn wij?Green Office Groningen

Hoogtepunten 2017 GO

22 januari 2018

Puck
Mijn hoogtepunt was het interview dat ik gaf voor OOGTV over de Sustainable City Map. Ondanks dat het ontzettend spannend was om te doen, kreeg ik er ook heel veel energie van om te zien dat mensen zo geïnteresseerd en enthousiast waren over de kaart. Ik kreeg vooral kippenvel toen Hylke me belde en hij vertelde dat er zelfs een rij had gestaan voor ons kantoor toen ze even de deur uit waren! Maar ook niet te vergeten: de interviews met “duurzame” mensen uit Groningen die ik heb gedaan met Coleman Ott hebben me nieuwe inzichten en inspiratie gegeven. Binnenkort zal je meer horen over deze interviews!

Joey
Tijdens de University Fair voor internationale studenten in september stonden we als Green Office duurzaamheid onder nieuwe internationals te promoten. Nou was deze fair niet heel anders dan andere promotie evenementen, behalve dat we bij onze stand compleet overstroomd werden door studenten. We hebben daar honderden studenten gesproken in slechts 2 uurtjes, die samengedromd om ons kleine standje het gangpad non-stop blokkeerden. Ik heb die dag zoveel verhalen gehoord over hoe duurzaamheid overal ter wereld een rol speelt en zoveel interesse gezien in wat wij doen en hoe de RUG duurzaamheid oppakt, dat ik dat nog steeds als een erg gaaf en inspirationeel moment zie!

Hylke
Begin november mocht ik namens de Green Office deelnemen aan de Klimaattop Noord. Met het motto niet praten maar doen, was het een dag waar tal van initiatieven werden besproken en uitgewerkt. Allemaal met een gemeenschappelijk doel, de transitie vanuit Noord Nederland versnellen!

Micha
In Oktober hoorden wij dat er door een hagelstorm 125.000 pompoenen waren beschadigd en daardoor onverkoopbaar waren geworden. In het kader van voedselverspilling hebben wij dit opgepakt en duizend pompoenen uitgedeeld aan studenten en werknemers van de Universiteit. De positieve en enthousiaste reacties op deze actie waren geweldig! Als tweede hoogtepunt was het erg gaaf om alle enthousiaste internationals te spreken tijdens de University Fair!

Leander
Mijn favoriete moment van afgelopen jaar was de KEI week. Leuk om enthousiaste nieuwe gezichten actief met duurzaamheid bezig te zien in een ongedwongen omgeving. We hadden hele leuke activiteiten georganiseerd met een gaaf grote poster van een ondergelopen Groningen. Er waren lekkere massages georganiseerd met lekkere hapjes en drankjes. Een ideale omgeving om een duurzame boodschap over te brengen!

Laatst gewijzigd:22 januari 2018 10:56
printView this page in: English

Meer nieuws