Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

Veni, Vidi, Vici-laureaten

Het Vernieuwingsimpulsprogramma is door NWO samen met KNAW en de universiteiten in 2000 opgezet. Het programma heeft als doel om vernieuwend onderzoek een extra impuls te geven. De Vernieuwingsimpuls is persoonsgebonden en biedt talentvolle, creatieve onderzoekers de kans om onderzoek naar hun keuze uit te voeren en de doorstroom bij wetenschappelijke onderzoeksinstellingen te bevorderen.

Het programma bestaat uit:

Veni open voor aanvragen voor pas gepromoveerde onderzoekers om gedurende drie jaar hun ideeën verder te ontwikkelen; maximaal 250.000 euro.
Vidi voor onderzoekers om een eigen vernieuwende onderzoekslijn te ontwikkelen en één of meer onderzoekers aan te stellen; maximaal 800.000 euro.
Vici voor senioronderzoekers om een eigen onderzoeksgroep op te bouwen; maximaal 1.500.000 euro.

Meer informatie

Video

Jonge werkenden hebben te maken met veranderend werk en een veranderende arbeidsmarkt. Dit kan gevolgen hebben voor hun mentale gezondheid. Een gezond werkleven is belangrijk voor het individu en de maatschappij. Ute Bültmann, hoogleraar Arbeid en Gezondheid (RUG/UMCG), ontving onlangs een grote Vici-subsidie om onderzoek te doen naar de relatie tussen psychische gezondheid en werk. Zij gaat met name kijken naar de invloed van de periode vóórdat jongeren aan het werk gaan op functioneren en psychische gezondheid, maar ook naar het werk zelf en de combinatie met het privéleven.

Laatst gewijzigd:09 augustus 2018 16:04
printOok beschikbaar in het: English