Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

Nieuwe generatie zonnecellen in de maak?

07 november 2012

Met haar onderzoeksgroep Photophysics & OptoElectronics doet professor Maria Loi fundamenteel onderzoek dat de basis legt voor een hele nieuwe generatie zonnecellen. Goedkoop te produceren, flexibel in gebruik en met een hoge energieopbrengst die niet alleen afhankelijk is van zonlicht. Maria Loi is Rosalind Franklin Fellow. Zij ontving in 2011 de Minerva-Prijs. In 2012 ontving zij een prestigieuze Starting Grant van de European Research Council voor haar research project ‘Hybrid Solution Processable Materials for Opto-electronic Devices’ (Hy-SPOD). Het werk van Maria Loi wordt medegefinancierd vanuit het Ubbo Emmiusfonds van de Rijksuniversiteit Groningen.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:04 januari 2018 13:40
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 02 augustus 2018

  Zeer uitzonderlijk eiwit biedt mogelijkheden voor nieuwe antibiotica

  Een onderzoeksgroep van de RUG onder leiding van Dirk Slotboom heeft een bijzonder eiwit ontdekt dat mogelijk een grote rol kan spelen in de ontwikkeling van nieuwe antibiotica. De bevindingen zijn op 2 augustus gepubliceerd in het tijdschrift Nature...

 • 24 juli 2018

  De natuur weet antwoord

  Spreeuwen en mieren presteren met minimaal denkvermogen iets wat voor de slimste robots te ingewikkeld is: functioneren als een collectief. Daarom spiekt hoogleraar Ming Cao graag bij de natuur.

 • 23 juli 2018

  Drie jonge onderzoekers naar buitenlandse topinstituten met Rubicon-beurs

  Drie veelbelovende, pas gepromoveerde RUG-wetenschappers gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten. Het gaat om Mayra Diosa-Toro, Machteld...