Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

Dyslexie bij kinderen

23 april 2014

De Rijksuniversiteit Groningen bestaat 400 jaar. Dat wordt gevierd. Onder andere met de For Infinity expositie. Daarin staan de grote vragen, de ‘oneindige vragen’, uit de wetenschap centraal. Over cognitie, ontwikkeling en leren bijvoorbeeld. Vroeger al bestudeerd, door Wilhelmina Bladergroen (1908-1983). Nu door Frans Zwarts, taalwetenschapper en oud-rector van de RUG. Hij deed onderzoek naar dyslexie bij kinderen.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:04 januari 2018 12:09

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 10 oktober 2018

  Studenten bouwen mesohut

  In deze video vertellen studenten wat er zo interessant is aan mesolithische (Midden-Steentijd) onderkomens van ca. 7000 jaar geleden en waarom de experimentele archeologie een bijzonder inzichtelijke en verbazingwekkende subdiscipline is.

 • 08 oktober 2018

  Computationeel taalkundigen te terughoudend in delen van onderzoeksdata en zelfgeschreven software

  Onderzoekers binnen de computationele taalkunde zijn nog onvoldoende bereid hun onderzoeksdata en benodigde zelf geschreven software en commando’s te delen met andere onderzoekers. Dat concluderen RUG-wetenschappers Martijn Wieling, Josine Rawee en...