Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

Dyslexie bij kinderen

23 april 2014

De Rijksuniversiteit Groningen bestaat 400 jaar. Dat wordt gevierd. Onder andere met de For Infinity expositie. Daarin staan de grote vragen, de ‘oneindige vragen’, uit de wetenschap centraal. Over cognitie, ontwikkeling en leren bijvoorbeeld. Vroeger al bestudeerd, door Wilhelmina Bladergroen (1908-1983). Nu door Frans Zwarts, taalwetenschapper en oud-rector van de RUG. Hij deed onderzoek naar dyslexie bij kinderen.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:04 januari 2018 12:09
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 11 december 2018

  Eeuwenoude recepten uit de beerput (video)

  Archeoloog Merit Hondelink onderzoekt wat Nederlandse stedelingen uit de middenklasse aten in de 16e tot en met de 18e eeuw. Ze onderzoekt monsters uit oude beerputten op sporen van voedselbereiding. Maar Hondelink kookt zelf ook vergeten gerechten,...

 • 07 december 2018

  Nieuw themanummer Stem-, Spraak en Taalpathologie

  Stem-, Spraak- en Taalpathologie heeft het themanummer “Research Tutorials door Nederlandstalige onderzoekers in het buitenland, deel II” gepubliceerd.

 • 03 december 2018

  Huidig onderzoek naar terpen en wierden in beeld

  Annet Nieuwhof, Johan Nicolay (beiden Archeologie RUG) en Jeroen Wiersma (Kenniscentrum Landschap) brengen een nieuw boek uit over de stand van zaken in het onderzoek van het terpen- en wierdenland.