Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

De passie van de nieuwe decaan

24 april 2013

Lodi Nauta is de nieuwe decaan bij Wijsbegeerte, een faculteit die sinds jaar en dag in beoordelingen en het onderzoek van Elsevier als beste uit de bus komt. Nauta’s onderzoek richt zich op de periodes van vernieuwing in het westerse denken en de cultuur: het opkomend denken in de middeleeuwen, de renaissance, het begin van het humanisme en het ontstaan van de vroegmoderne filosofie. De laatste jaren richt Nauta zich op de filosofische dimensie van het humanisme in de Renaissance.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:08
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 12 december 2018

  Vredesambassadeur worden

  Vicki Collinge en Marieke Klijnstra rapporteren over hun bezoek aan de UN Peace Summit for Emerging Leaders in Bangkok, 28-30 november 2018.

 • 23 november 2018

  Lancering Centrum voor Religie, Gezondheid en Welzijn

  Op 30 november 2018 wordt het Centrum voor Religie, Gezondheid en Welzijn van de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen gelanceerd met een symposium over aardbevingen, seksueel welzijn en de dood. Het Centrum...

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...