Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

Cryptische boodschappen

12 februari 2014

De Faculteit der Letteren kent het Research Assistants Programme, waarvoor research- masterstudenten kunnen solliciteren. Ze doen dan tien maanden lang één dag per week onderzoek onder begeleiding van gerenommeerde onderzoekers, organiseren een seminar en gaan naar een internationaal congres. Mogelijk kunnen zij hun onderzoeksresultaten ook omzetten in een publicatie. De pilot van het programma is onlangs verlengd vanwege gebleken succes. Studenten maken kans door te stromen naar promotieplekken en hebben bij sollicitaties een streepje voor.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:09
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 12 februari 2019

  Het klimaatverdriet van Maarten Loonen

  De klimaatverandering op Spitsbergen; Maarten Loonen maakt het al jaren aan den lijve mee. Hij kan uren vertellen over ganzen, rendieren en gletsjers, over de onmetelijke en ons onbekende natuur. Maar het meest raakt hem de klimaatklok die voorttikt...

 • 12 februari 2019

  Eredoctoraten voor Titia de Lange en Philipp Blom

  De Rijksuniversiteit Groningen reikt tijdens de lustrumweek in juni 2019 eredoctoraten uit aan prof. dr. Titia de Lange en dr. Philipp Blom. Historicus Blom ontvangt het eredoctoraat op voordracht van prof. dr. Ann-Sophie Lehmann van de Faculteit der...

 • 07 februari 2019

  Gerrit Krolprijs voor beste Nederlandstalige essay

  De Rijksuniversiteit Groningen bestaat in 2019 405 jaar. Om dit te vieren roept het Talencentrum, in samenwerking met de Faculteit der Letteren, de Gerrit Krolprijs in het leven.