Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

Cryptische boodschappen

12 februari 2014

De Faculteit der Letteren kent het Research Assistants Programme, waarvoor research- masterstudenten kunnen solliciteren. Ze doen dan tien maanden lang één dag per week onderzoek onder begeleiding van gerenommeerde onderzoekers, organiseren een seminar en gaan naar een internationaal congres. Mogelijk kunnen zij hun onderzoeksresultaten ook omzetten in een publicatie. De pilot van het programma is onlangs verlengd vanwege gebleken succes. Studenten maken kans door te stromen naar promotieplekken en hebben bij sollicitaties een streepje voor.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:09

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Nieuw tijdschrift: Virtus

  Virtus is een onafhankelijk, multidisciplinair en meertalig peer-reviewed tijdschrift met artikelen over alle aspecten van de geschiedenis van de adel. Het is zojuist toegevoegd aan de tijdschriftenlijst van University of Groningen Press.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 10 oktober 2018

  Studenten bouwen mesohut

  In deze video vertellen studenten wat er zo interessant is aan mesolithische (Midden-Steentijd) onderkomens van ca. 7000 jaar geleden en waarom de experimentele archeologie een bijzonder inzichtelijke en verbazingwekkende subdiscipline is.