Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

Cryptische boodschappen

12 februari 2014

De Faculteit der Letteren kent het Research Assistants Programme, waarvoor research- masterstudenten kunnen solliciteren. Ze doen dan tien maanden lang één dag per week onderzoek onder begeleiding van gerenommeerde onderzoekers, organiseren een seminar en gaan naar een internationaal congres. Mogelijk kunnen zij hun onderzoeksresultaten ook omzetten in een publicatie. De pilot van het programma is onlangs verlengd vanwege gebleken succes. Studenten maken kans door te stromen naar promotieplekken en hebben bij sollicitaties een streepje voor.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:09
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 11 december 2018

  Eeuwenoude recepten uit de beerput (video)

  Archeoloog Merit Hondelink onderzoekt wat Nederlandse stedelingen uit de middenklasse aten in de 16e tot en met de 18e eeuw. Ze onderzoekt monsters uit oude beerputten op sporen van voedselbereiding. Maar Hondelink kookt zelf ook vergeten gerechten,...

 • 07 december 2018

  Nieuw themanummer Stem-, Spraak en Taalpathologie

  Stem-, Spraak- en Taalpathologie heeft het themanummer “Research Tutorials door Nederlandstalige onderzoekers in het buitenland, deel II” gepubliceerd.

 • 03 december 2018

  Huidig onderzoek naar terpen en wierden in beeld

  Annet Nieuwhof, Johan Nicolay (beiden Archeologie RUG) en Jeroen Wiersma (Kenniscentrum Landschap) brengen een nieuw boek uit over de stand van zaken in het onderzoek van het terpen- en wierdenland.