Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuws

Holland Scholarships uitgereikt aan binnenkomende en uitgaande studenten

31 augustus 2016
De Holland Scholarship studenten, vergezeld door prof. dr. Sibrand Poppema (foto: Marcel Spanjer).

Op dinsdag 30 augustus werd een aantal Holland Scholarships uitgereikt door prof.dr. Sibrand Poppema, voorzitter van het College van Bestuur. 32 studenten uit 13 verschillende landen waren deze dag aanwezig om hun scholarship in ontvangst te nemen. In totaal ontvingen 43 studenten van buiten de EU/EER en 41 uitgaande RUG-studenten een Holland Scholarship.

Holland Scholarship

De Holland Scholarship is een beurs vanuit EP/Nuffic die wordt gefinancierd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in samenwerking met Nederlandse universiteiten. De beurs is bedoeld voor inkomende internationale studenten van buiten de Europese Economische Ruimte (EER) die in Nederland een bachelor of master komen volgen. Ook voor studenten uit Nederland die in het buitenland gaan studeren is een beurs beschikbaar. Met de beurs kan een studieverblijf van een semester in het buitenland worden gefinancierd.

Internationale ervaring opdoen

De uitreiking vond plaats in de Senaatskamer van het Academiegebouw en het toekennen van de beurzen werd omlijst door een speech van Poppema. In zijn toespraak legde hij uit dat de beurs is ontstaan in samenwerking met de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap met een tweeledig doel. Niet alleen biedt het talentvolle studenten uit het buitenland de mogelijkheid om in Nederland te studeren, ook kunnen Nederlandse studenten waardevolle internationale ervaring opdoen in het buitenland. Bovendien fungeren ze hierbij als ambassadeurs van de kwaliteit van ons onderwijs.

Het is de tweede keer dat de Holland Scholarschips zijn uitgereikt. Voor het collegejaar 2017 – 2018 zal er voor deze beurs een nieuwe ronde zijn.

Meer informatie

Laatst gewijzigd:15 januari 2018 12:30

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...