Over onsNieuws en agendaNieuwsNieuwsarchief

Promovendus maakt recyclebaar rubber (video)

16 december 2015

Promovendus Laurens Polgar heeft nieuw, recyclebaar rubber gemaakt. Nu is rubber alleen te hergebruiken als laagwaardig product, voor bijvoorbeeld paaltjes of rubber stoeptegels. Door een ander systeem te gebruiken om het rubber te verbinden heeft Polgar rubber gemaakt dat volledig recyclebaar is tot nieuw rubber, met behoud van al zijn eigenschappen. Polgar won met zijn vinding de Benelux finale van het prestigieuze Falling Walls Lab en mocht meedoen aan de Europese finale in Berlijn.

Video's RUG

Het online videomagazine Unifocus belicht wekelijks onderwerpen die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering. Andere video's staan in onze videoportal.

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 14:28
printView this page in: English