Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews

Refine your search

Reset to default values
check form
  • News by area of interest

  • News by subject

  • News from

  • News by targetgroup

Browse news

Search for this year's news articles. Older news articles can be found in the archive.

Search form

Results 1 - 10 / 467*

Paulien de Winter: 'Tussen de regels is altijd meer te lezen'
Date:16 August 2019

Onlangs promoveerde ze op haar proefschrift 'Tussen de Regels' aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar zij vier jaar onderzoek deed naar handhavingspraktijken bij het UWV en sociale diensten.

Jan Brouwer: 'Verbieden van motorclubs is een dure en zinloze onderneming'
Date:14 August 2019

Nederland wil motorbende Caloh Wagoh verbieden. De club, die ook enkele Belgische leden telt, ontwikkelde zich in een mum van tijd tot een occasioneel huurlingenleger voor drugskartels. Maar heeft een bestaansverbod wel zin?

Jan Brouwer: 'FC Groningen moet oppassen met het aan de leiband lopen van de KNVB'
Date:10 August 2019

FC Groningen mag tegen FC Twente onschuldige supporters weren die in hetzelfde vak F zaten als de fans die tegen Ajax vuurwerk afstaken. Dat bepaalde de kortgedingrechter. Hoe wordt tegen die uitspraak aangekeken?

Jan Brouwer: 'Verbod van een motorclub is een lege huls'
Date:09 August 2019

De MC Hardliners, een nieuwe motorclub en opvolger van de verboden Hells Angels, heeft zich voor het eerst echt in de openbaarheid getoond. Ruim twintig vooral jonge leden van de club poseerden donderdagmiddag op het bordes van het stadhuis van Haarlem.

Wilbert Kolkman: 'Nederlander massaal naar de notaris'
Date:09 August 2019

Wilbert Kolkman in de Stentor: "Het is een trend die we al langer zien. Vooral de toename van het aantal ouderen is daar een reden voor. Zij hebben ook meer vermogen, waardoor het belangrijker is om een testament op te stellen. Dat geldt ook voor het levenstestament"

Aline Klingenberg: 'Wist Siri-gebruiker dat hij afgeluisterd kan worden? Dat is maar de vraag'
Date:08 August 2019

Na Google en Amazon blijkt ook Apple mee te luisteren via een slimme spraakassistent. Onbedoeld ontvangt het techbedrijf zo allerlei persoonlijke details.

Aline Klingenberg: 'Dat Apple zegt dat audiofragmenten niet aan Apple ID gekoppeld worden, doet er niet toe'
Date:06 August 2019

De Siri-fragmenten die een bedrijf namens Apple beluisterde om de stemassistent te verbeteren, konden door de analisten aan een specifieke gebruiker gekoppeld worden. Omdat Apple aanvullende gegevens deelde met de analisten, waren de fragmenten niet zo anoniem als het bedrijf suggereert.

Jan Brouwer: 'Woningsluitingen opiumwet uit de hand gelopen'
Date:01 August 2019

Burgemeesters proberen te pas en te onpas woningen te sluiten waar illegale (hoeveelheden) drugs worden aangetroffen en gaan daarbij vaak voorbij aan het oorspronkelijke doel van artikel 13b van de Opiumwet, zegt hoogleraar algemene rechtswetenschap Jan Brouwer.

Martina Althoff: 'Verhalen over geweld en criminaliteit worden altijd interessant gevonden'
Date:01 August 2019

Op rechtspraak.nl worden sinds 1999 dagelijks vonnissen geplaatst, ook die in strafzaken. De reden: transparantie. Alle details over gepleegde misdrijven zijn in de uitspraken te vinden, hoe gruwelijk ook.

Online course on protecting health data in light of the General Data Protection Regulation (GDPR)
Date:31 July 2019

Do you use wearables or apps to track your fitness and health? Do you have a digital patient file? Do you work in healthcare and increasingly use modern technologies? A new (and free) online course, developed by the University of Groningen, provides the necessary insight into the risks involved and the way in which you can and should protect health data following the General Data Protection Regulation (AVG).

* The number of search results may differ from the number of results you see, because some documents are restricted.