Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuws

Verfijn uw zoekopdracht

Herstel standaardwaarden
check form
  • Nieuws per interessegebied

  • Nieuws per onderwerp

  • Nieuws van

  • Nieuws per doelgroep

Nieuws doorzoeken

Zoeken naar nieuwsberichten van dit kalenderjaar. Oudere berichten kunt u vinden in het archief.

Search form

Resultaten 1 - 10 / 326*

Carolin Kaiser: 'Aanpak witwassen is in strijd met bescherming privacy'
Datum:17 oktober 2018

De huidige aanpak van het witwassen van crimineel geld is in strijd met de bescherming van persoonsgegevens en het recht op privacy. Dat stelt Carolin Kaiser, die binnenkort op dit onderwerp promoveert aan de Rijksuniversiteit Groningen. Volgens Kaiser wordt er bij financiële transacties onvoldoende rekening gehouden met privacy- en identiteitskwesties, zo meldt RTV Noord.

Herman Bröring: 'Het is echt niet mals, hoor, wat er in dat Rekenkamerrapport staat'
Datum:17 oktober 2018

De kritiek van burgemeester Loohuis en wethouder Slomp van Hoogeveen op het Rekenkamerrapport over het ijsbaanplan (met zwembad) is ‘niet verstandig’ en ‘zeldzaam’, zeggen een bestuursjurist en een bestuurskundige. Volgens Herman Bröring, hoogleraar bestuursrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen, moet de provincie alvast na gaan denken over een nieuwe procedure voor vijf miljoen euro subsidie, waarin ook de plannen voor een winters attractiepark in Assen weer aan bod komen. 'Zet nou een stap terug', is zijn advies in het Dagblad van het Noorden.

Dimitry Kochenov Joins the FCT Panel to Assess the State of Legal Research in Portugal
Datum:16 oktober 2018

Prof. Dimitry Kochenov has been called to participate in the international panel of experts convened by the Portuguese national authority for the funding of scientific research (Fundação para a Ciência e a Tecnologia) and tasked with the assessment of the state of legal research in the country.

Douwe Jan Elzinga: 'Deze slip of the tongue kan vooral schadelijk zijn voor onze betrekkingen met Rusland'
Datum:15 oktober 2018

Het cyberdomein is enkele jaren terug toegevoegd aan het rijtje ‘land, zee en lucht’ van het beroemde artikel 5 van het NAVO-verdrag: een aanval tegen één, is er een tegen allen. De bewering van Ank Bijleveld, minister van Defensie, is daarom zo opmerkelijk: volgens haar is Nederland we in een ‘cyberoorlog’ beland met de Russen. Douwe Jan Elzinga, hoogleraar staatsrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen, vindt de uitspraak van Bijleveld 'ongelukkig', zo zegt hij in NRC.

Rosalie Koolhoven lid van BSI Steering Group voor deeleconomie-norm
Datum:15 oktober 2018

Rosalie Koolhoven (IT-recht – Transboundary Legal Studies) is lid geworden van de British Standards Institute ‘Steering Group’ voor de deeleconomie.

Carien de Jager: 'Financiële bijsluiters beschermen consumenten onvoldoende'
Datum:13 oktober 2018

Ken je de effectenlease-affaires en de woekerpolissen nog? Die producten werden massaal verkocht terwijl de koper meestal geen idee had wat hij kocht en wat bijvoorbeeld de risico’s waren. En die risico’s bleken er te zijn, miljoenen Nederlanders werden er in meer of mindere mate door getroffen. Dat zou nu niet meer moeten kunnen, maar Carien de Jager concludeert in haar promotieonderzoek dat dat financiële bijsluiters consumenten onvoldoende helpen om financiële producten begrijpelijk en vergelijkbaar te maken. Ze legt het uit in Kassa.

Ruven Fleming comments on Groundbreaking Climate Case: The Urgenda-Appeal Verdict
Datum:12 oktober 2018

On 9 October 2018 the Hague Court of Appeals issued a ground-breaking verdict in the appeals case Urgenda Foundation v The Netherlands. The court of appeals upheld the initial verdict of 2015 and rejected the appeal of the Netherlands, ordering the State to achieve a level of reduction of greenhouse gas emissions by end-2020 that is more ambitious than envisioned by the State in its current policy.

Nicolle Zeegers presenteert op lustrumeditie Economy and Business conferentie
Datum:12 oktober 2018

Op vrijdag 5 oktober 2018 presenteerde Nicolle Zeegers (vakgroep Transboundary Legal Studies) haar visie als politicoloog op de stelling Multinationals are the Authorities of Tomorrow in de Theaterzaal van Martini Plaza in Groningen.

Paulien de Winter: 'UWV kan veel informatie uit systemen halen, met extra mankracht'
Datum:11 oktober 2018

Het UWV gaat strenger controleren op fraude met WW-uitkeringen. Dat schrijft minister Koolmees van Sociale zaken in een brief aan de Tweede Kamer. Nieuwsuur onthulde dat uitkeringsinstantie UWV niet of nauwelijks controleert of aanvragers daar wel recht op hebben. Paulien de Winter, onderzoeker aan de Rijksuniversiteit Groningen met als specialisatie handhaving in de sociale zekerheid, is te gast bij BNR-radiprogramma Ask me Anything van Jörgen Raymann.

Oud-rechtenstudent is nieuwe Metropoliet van Larisa en Tyrnavos
Datum:11 oktober 2018

Oud-rechtenstudent Ieronymos Nicolopoulos is vrijdag 5 oktober 2018 geïnstalleerd als Metropoliet, oftewel bisschop van de Grieks-Orthodoxe kerk, van Larisa en Tyrnavos in de regio Thessalië, Griekenland.

* Het aantal zoekresultaten kan afwijken van het aantal resultaten dat u ziet, omdat sommige documenten afgeschermd zijn.