Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuws

Verfijn uw zoekopdracht

Herstel standaardwaarden
check form
  • Nieuws per interessegebied

  • Nieuws per onderwerp

  • Nieuws van

  • Nieuws per doelgroep

Nieuws doorzoeken

Zoeken naar nieuwsberichten van dit kalenderjaar. Oudere berichten kunt u vinden in het archief.

Search form

Resultaten 1 - 10 / 288*

Dimitry Kochenov: Measuring the Quality of the Worlds' Nationalities
Datum:24 april 2018

The Quality of Nationality Index , which Prof. Dimitry Kochenov releases annually together with Henley & Partners, was updated last Friday. The update was presented to the interested public at the Drapers' Hall in London. The results of the index have been discussed by hundreds of news outlets around the world.

Joris Fliek winnaar DVDW Scriptieprijs 2016-2017
Datum:24 april 2018

De DVDW Scriptieprijs, een initiatief van DVDW Advocaten, is op vrijdag 20 april 2018 uitgereikt aan Joris Fliek (Rijksuniversiteit Groningen) en aan Steffie van den Bosch (Tilburg University).

Nynke Vellinga: 'Wer ist für Unfälle verantwortlich die von automatisierten Fahrzeugen verursacht werden?'
Datum:23 april 2018

Selbstfahrende Fahrzeuge und Automatisierung sind nur eines von vielen Themen, denen am zweiten Tag der Transport Research Arena 2018 in Wien nachgegangen wurde. Die Automatisierung des Verkehrs betrifft aber Bahn-, Fracht- und Individualverkehr gleichermaßen. Nynke Else Vellinga von der Reichsuniversität Groningen geht in ihrer Forschungsarbeit diesem zentralen Aspekt der Automatisierung nach.

Herman Bröring: 'Verantwoordelijkheid gaswinning verschuift van NAM naar minister, aansprakelijkheid ook?'
Datum:17 april 2018

'Waar de NAM minder controle op kan uitoefenen, daar kan zij ook minder verantwoordelijkheden voor dragen'. Met dat zinnetje heeft de topman van de Nederlandse Aardolie Maatschappij, Gerald Schotman, een flinke steen gegooid in een vijver met toch al woelig water. Hoogleraar bestuursrecht Herman Bröring zegt in de Volkskrant dat er 'geen enkele onduidelijkheid mag bestaan over wie op welke grond aansprakelijk is wegens onrechtmatig handelen'.

Herman Bröring: 'Verdwijnende Arbiters Bodembeweging hebben goed werk geleverd'
Datum:17 april 2018

Het is wrang. De Arbiters Bodembeweging verdwijnen van het toneel. Toch blijkt uit een evaluatie van de Rijksuniversiteit Groningen dat ze prima werk hebben geleverd. 'Mensen zijn redelijk tevreden over hun inmenging. Het systeem met arbiters heeft naar behoren gefunctioneerd', concludeert de Groningse hoogleraar bestuursrecht Herman Bröring op RTV Noord.

Emil Verheul: VBR-publicatieprijs
Datum:16 april 2018

Ter voorjaarsvergadering van de Vereniging voor Burgerlijk Recht op 13 april 2018 is de prijs voor de beste publicatie uit 2017 uitgereikt aan Emil Verheul, van de vakgroep Privaatrecht en Notarieel Recht.

Armin Vorsselman over Besluit mijnbouwschade: 'Vraag of ruimhartigheid ook echt wordt waargemaakt'
Datum:15 april 2018

Steeds maar weer beeft de aarde in Groningen. Mr. sprak drie advocaten die zich bezighouden met de juridische aspecten van de aardbevingsproblematiek. Wat voor zaken krijgen zij voorgelegd en welke rechtsgebieden komen daarbij aan bod? Armin Vorsellman, tevens Participant Gronings Centrum voor Aansprakelijkheid en Schade, organisator Gronings Letselschadecongres en(gast)docent Letselschade en Beroepsziekten aan de RUG, is één van hen.

Herman Bröring, kritiek op nieuwe Mijnbouwwet: 'Wie is straks aansprakelijk voor schade?'
Datum:12 april 2018

Meer dan veertig belanghebbenden hebben tot nu toe een reactie gegeven op de voorgestelde veranderingen in de Gaswet en de Mijnbouwwet. Veel van hen zetten vraagtekens bij de nieuwe wettekst. De reacties komen onder meer van de provincie, een aantal Groninger gemeenten, het Groninger Gasberaad en hoogleraar bestuursrecht Herman Bröring van de RUG. Hij zegt op RTV Noord: 'Er mag op dit punt geen enkele onduidelijkheid bestaan over wie op welke grond aansprakelijk is.'

Lecture: The enforcement of foreign arbitral awards in China
Datum:11 april 2018

The event will take place in the:
Heymanszaal, Academy Building of the University of Groningen
Wednesday 18 April 2018 from 11.00 – 12.00 hrs

Michelle Bruijn: 'Burgemeesters en de war on drugs'
Datum:11 april 2018

Burgemeesters vaak teruggefloten om sluiting 'drugswoningen'. Dertig procent van de woninguitzettingen vanwege de vondst van cannabis blijkt achteraf onrechtmatig. De Groningse onderzoeker Michelle Bruijn zegt dat in Reporter Radio. Ze analyseerde 271 rechterlijke uitspraken.

* Het aantal zoekresultaten kan afwijken van het aantal resultaten dat u ziet, omdat sommige documenten afgeschermd zijn.