Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews

Refine your search

Reset to default values
check form
  • News by area of interest

  • News by subject

  • News from

  • News by targetgroup

Browse news

Search for this year's news articles. Older news articles can be found in the archive.

Search form

Results 1 - 10 / 431*

Joep Koornstra: 'Aanpakken motorbendes blijft een kat-en-muisspel'
Date:07 June 2019

Het verbod op motorbendes als Hells Angels, Satudarah en No Surrender handhaven is nog niet zo makkelijk, denken experts. ‘Nog geen van de verboden is definitief.’

Berend Roorda: 'Wetgever, regel dat verbod op motorclubs nou goed'
Date:07 June 2019

De rechtbank in Assen heeft vrijdagmorgen motorclub No Surrender verboden. Eerder werden ook al motorclubs Hells Angels en Satudarah verboden.

Jan Brouwer: 'Agenten kunnen leden motorbendes niet dwingen hun jasje met logo uit te trekken'
Date:06 June 2019

Hells Angels Motorcycle Club gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank dat de motorclub verboden wordt. Dat heeft de advocaat van Hells Angels vandaag laten weten. Volgens hem is er voldoende grond om beroep in te stellen.

Berend Roorda: 'Ongelukkig dat demonstratie Pegida niet door kan gaan door geweld van anderen'
Date:04 June 2019

Anti-islambeweging Pegida mag donderdag en zaterdag niet demonstreren in Eindhoven. De burgemeester vreest verstoring van de openbare orde. Maar moet je het grondrecht van meningsuiting en demonstratie wel afwegen tegen het belang van openbare orde en veiligheid?

What is true? Establishing the truth in international criminal law
Date:04 June 2019

Dominic Ongwen was a child soldier in Uganda. He is currently standing trial as one of the leaders of the Ugandan Lord’s Resistance Army. But what is he claiming and more importantly, how much of it is true? Lawyer Suzanne Schot is sifting through the transcripts of court cases like the one against Ongwen. She has scrutinized thousands of pages of literal transcripts of cases that were heard in the International Criminal Court and the Yugoslavia Tribunal, searching for potential distortions of truth in the testimony given by witnesses and the accused. Where do these ‘deviations from the truth’ come from, and what are the implications in terms of establishing the truth?

Gohar Karapetian en Gerhard Hoogers uitgenodigd voor rondetafelgesprek in de Tweede Kamer
Date:03 June 2019

Oratie prof. dr. E. Woerdman 26 maart 2019: Energietransitie en klimaatbeleid: tussen marktwerking en overregulering

Jan Brouwer: 'Hells Angels Haarlem is bijvoorbeeld al verdergegaan als MC Hardliners'
Date:01 June 2019

De rechter noemt motorclub Hells Angels een criminele organisatie die in Nederland moet worden verboden. Dat lijkt slecht nieuws voor Hells Angels Kampen, het chapter waarvan burgemeester Koelewijn denkt dat het zich niet schuldig maakt aan criminele activiteiten.

Jan Brouwer: 'Oud-leden motorbendes kunnen zo weer een nieuwe club oprichten'
Date:31 May 2019

Hoogleraar Jan Brouwer, dé expert op het gebied van motorbendes, maakt gehakt van het verbod op de Hells Angels dat de rechtbank in Utrecht deze week uitsprak. Hij is ‘heel kritisch’ over de werkbaarheid.

Jan Brouwer: 'Leden motorbende Satudarah zijn nu lid van een club die net anders heet en gaan vrolijk verder'
Date:29 May 2019

Dé expert op het gebied van motorbendes, hoogleraar Jan Brouwer, maakt gehakt van het verbod op de Hells Angels. Hij is naar eigen zeggen ‘heel kritisch’ op het besluit van de Utrechtse rechtbank van vandaag.

Jan Brouwer: 'Verbod Hells Angels niet einde van criminaliteit'
Date:29 May 2019

De bekendste motorclub van Nederland, de Hells Angels, is vanaf vandaag verboden. Daartoe besloot de rechtbank in Utrecht vanmorgen. Justitie stelt dat de motorbende een bedreiging vormt voor de openbare orde, omdat de leden 'geweld verheerlijken en faciliteren'.

* The number of search results may differ from the number of results you see, because some documents are restricted.