Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuws

Verfijn uw zoekopdracht

Herstel standaardwaarden
check form
  • Nieuws per interessegebied

  • Nieuws per onderwerp

  • Nieuws van

  • Nieuws per doelgroep

Nieuws doorzoeken

Zoeken naar nieuwsberichten van dit kalenderjaar. Oudere berichten kunt u vinden in het archief.

Search form

Resultaten 1 - 10 / 293*

Edwin Woerdman benoemd in Carbonkiller's Raad van Advies
Datum:23 februari 2018

Prof. dr. Edwin Woerdman, co-directeur van het Groningen Centre of Energy Law (GCEL), is per 1 februari 2018 benoemd tot lid van de Raad van Advies van Carbonkiller.

Vijf vragen aan Edwin Woerdman over de emissiehandel
Datum:23 februari 2018

In een paar zinnen uitleggen wat ETS is en hoe het precies werkt is lastig. In plaats daarvan kiezen we voor wat verdieping. Vijf vragen dus, aan Hoogleraar Markten en Regulering Edwin Woerdman. Lees de antwoorden op Green Choice.

Brigit Toebes: 'Aangifte nog niet geleid tot vervolging tabaksproducenten, er is wel degelijk wat gewonnen'
Datum:22 februari 2018

Het OM ziet met de huidige regels geen mogelijkheden voor een kansrijke vervolging van tabaksproducenten. Tegelijkertijd stelt justitie dat roken dodelijk is en het ontwerp van sigaretten daar aan bijdraagt. Daarmee legt het OM de bal weer bij de overheid, zegt Brigit Toebes, hoogleraar Internationaal Gezondheidsrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen, tegen de NOS.

Marc Hertogh benoemd als voorzitter Onderzoekscommissie WODC
Datum:22 februari 2018

Hoogleraar Rechtssociologie Marc Hertogh is door de minister van Justitie en Veiligheid benoemd als voorzitter van de Onderzoekscommissie WODC II. Deze commissie onderzoekt, samen met twee andere commissies, de relatie tussen het WODC en beleidsafdelingen van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Solke Munneke: 'Nieuwe lokale democratie: goedbedoeld maar ondoordacht'
Datum:22 februari 2018

Drie jaar lang stimuleerden het ministerie van Binnenlandse Zaken en de VNG lokale proeven met participatief bestuur. Onlangs riep het projectteam gemeenten op hun democratie nu echt flink te gaan ‘verfrissen’. Riskant, vinden Solke Munneke en Annemarie Kok: de experimenten getuigen van een naïeve democratie-opvatting. Lees hun artikel op Sociale Vraagstukken.

Brigit Toebes: 'Drie jaar geleden hadden we het nog over rechten van de roker, nu over zaken als rechten van het kind'
Datum:21 februari 2018

Het Openbaar Ministerie (OM) besluit donderdag of er strafrechtelijk onderzoek wordt ingesteld naar aanleiding van een aangifte tegen de tabaksindustrie.In de aangifte wordt de tabaksindustrie onder meer beschuldigd van zware mishandeling, opzettelijke benadeling van de gezondheid en valsheid in geschrifte. Hoeveel kans van slagen heeft de aangifte? Brigit Toebes, adjunct-hoogleraar Internationaal Gezondheidsrecht, heeft de maatschappelijke beweging tegen roken in kracht en hevigheid zien toenemen, zo zegt zij op nu.nl.

Herman Bröring over windmolenparken: 'Rijk heeft Veenkoloniën in de steek gelaten'
Datum:21 februari 2018

De plaatsing van 45 windmolens in de Drentse Monden en het Oostermoergebied gaat door. Dat heeft de Raad van State woensdagochtend geoordeeld. Hoogleraar bestuursrecht Herman Bröring heeft veel kritiek op de manier waarop de rijksoverheid de komst van de windmolens heeft geregeld. Zo mankeerde er van alles aan de inspraakmogelijkheden, zegt hij in de ZuidOosthoeker.

Douwe Jan Elzinga: 'Omstreden wethouder Jo Palmen vormt geen hoog en ernstig integriteitsrisico'
Datum:21 februari 2018

Dit concluderen de hoogleraren Douwe Jan Elzinga (Rijksuniversiteit Groningen) en Arno Korsten (Universiteit Maastricht) in een second opinion-onderzoek naar de omstreden wethouder Jo Palmen van Brunssum. Palmen wordt vaak verweten dat hij zich grof en onbehoorlijk uitlaat, wat vaak ook als niet integer wordt gezien. Het rapport, dat zij in opdracht van de gemeenteraad hebben opgesteld, is vanmiddag gepresenteerd, zo meldt de Volkskrant.

Edwin Woerdman benoemd tot hoogleraar markten en regulering
Datum:21 februari 2018

Edwin Woerdman, co-directeur van het Groningen Centre of Energy Law (GCEL), is per 1 februari 2018 benoemd tot hoogleraar markten en regulering.

Hans Engels: 'Taken en verantwoordelijkheden van waarnemer precies hetzelfde als die van burgemeester'
Datum:20 februari 2018

Elf van de twintig gemeenten in onze provincie hebben een waarnemend burgemeester. Heeft een waarnemer een andere rol dan een burgemeester? Nee, is het heldere antwoord van Hans Engels, hoogleraar Staatsrecht en Eerste Kamerlid voor D66. 'Het verschil zit hem met name in de manier van aanstellen', zegt hij op RTV Noord.

* Het aantal zoekresultaten kan afwijken van het aantal resultaten dat u ziet, omdat sommige documenten afgeschermd zijn.