Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuws

Verfijn uw zoekopdracht

Herstel standaardwaarden
check form
  • Nieuws per interessegebied

  • Nieuws per onderwerp

  • Nieuws van

  • Nieuws per doelgroep

Nieuws doorzoeken

Zoeken naar nieuwsberichten van dit kalenderjaar. Oudere berichten kunt u vinden in het archief.

Search form

Resultaten 1 - 10 / 355*

Dealen met ondermijningsdelicten: tijd voor een nieuwe strafprocedure
Datum:12 december 2018

Ondermijnende criminaliteit vormt een groot maatschappelijk probleem. Onder andere drugscriminaliteit, witwassen, bedreiging en intimidatie van lokale bestuurders leiden tot een forse overbelasting van de strafrechtspleging.

Hans ter Haar wint Docent van het Jaar-verkiezing 2018
Datum:11 december 2018

Na vier korte minicolleges van de genomineerde docenten: prof. Saskia Peters, mr. Mentko Nap, mr. Hans ter Haar en prof. Kars de Graaf, mocht Hans ter Haar, universitair docent Notarieel recht, zowel de Vakjury- als de Publieksprijs in ontvangst nemen.

Nina Mileva and Marina Fortuna presented at international conference 'Blockchain, Public Trust, Law and Governance'
Datum:10 december 2018

On 30 November 2018, the TRICI-Law PhD candidates Nina Mileva and Marina Fortuna presented their research at the international conference on 'Blockchain, Public Trust, Law and Governance'  organized by the Netherlands Institute for Law and Governance.

Arvin Kolder: 'Veroorzakers van ernstig letsel moeten niet overal mee kunnen wegkomen'
Datum:07 december 2018

Een rode kaart krijgen omdat je een tegenstander op het voetbalveld een doodschop verkoopt, kan de dader veel geld kosten. Als het slachtoffer letsel heeft en bij de rechter een schadeclaim indient, wint het slachtoffer namelijk nagenoeg altijd.

Fokko Oldenhuis: 'Juist een kerk moet opening van zaken geven, maar daar zijn de Jehovah’s niet zo heel bedreven in'
Datum:07 december 2018

Naar aanleiding van aangiften van seksueel misbruik heeft de politie panden van de Jehovah’s Getuigen doorzocht. Vorig jaar zomer bleek dat daders van seksueel misbruik binnen de zeer gesloten gemeenschap met zo’n dertigduizend leden te makkelijk wegkomen.

Marcel Brus: 'Het Global Compact voor Veilige, Geordende en Reguliere Migratie is geen verdrag, het is een samenwerkingsakkoord'
Datum:06 december 2018

Begin december praat de Tweede Kamer verder over het VN-migratiepact, dat op het nippertje een spoor van politieke onrust trekt door het Westen. Maar wat is het eigenlijk voor akkoord?

RUG en NHL Stenden starten Werkplaats Openbaar Bestuur Noord-Nederland
Datum:05 december 2018

Op dinsdag 4 december 2018 ondertekenden de decaan van de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), prof. mr. Jan Berend Wezeman, en de directeur van de Thorbecke Academie van NHL Stenden, drs. Richard Delger MA, een convenant tussen RUG en NHL Stenden.

Gerhard Hoogers: 'Laatste keren in Nederland dat mensen uit passief kiesrecht zijn gezet was vlak na de Tweede Wereldoorlog'
Datum:04 december 2018

Een deel van de Curaçaoënaars vindt dat oud-premier Gerrit Schotte te mild wordt gestraft door hem ‘maar vijf jaar‘ uit de politiek te houden. Volgens de Nederlandse professor Gerhard Hoogers (Staatsrecht) is het juist een ‘ongelooflijk heftige sanctie’.

Arvin Kolder: 'Schadevergoeding bij sportblessure is wel eens gelukt, maar buiten de rechter om'
Datum:03 december 2018

Amateursporters die een blessure hebben, willen steeds vaker geld zien van een sportvereniging of een agressieve tegenstander. Bijvoorbeeld als er tijdens het voetballen een grove tackle is uitgedeeld.

Marc Hertogh publiceert Research Handbook on the Ombudsman
Datum:03 december 2018

Hoogleraar Rechtssociologie Marc Hertogh publiceerde deze week, samen met Richard Kirkham (University of Sheffield), het Research Handbook on the Ombudsman.

* Het aantal zoekresultaten kan afwijken van het aantal resultaten dat u ziet, omdat sommige documenten afgeschermd zijn.