Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuws

Verfijn uw zoekopdracht

Herstel standaardwaarden
check form
  • Nieuws per interessegebied

  • Nieuws per onderwerp

  • Nieuws van

  • Nieuws per doelgroep

Nieuws doorzoeken

Zoeken naar nieuwsberichten van dit kalenderjaar. Oudere berichten kunt u vinden in het archief.

Search form

Resultaten 1 - 10 / 116*

Best Paper Awards for Bart Los, Jenny van Doorn, Nick Szirbik and Peter Verhoef
Datum:25 september 2018

Several FEB researchers have recently won Best Paper Awards. The staff members awarded are Bart Los, Jenny van Doorn, Nick Szirbik and Peter Verhoef.

Keurig groen gedrag kan sociaal verrekte ongemakkelijk zijn
Datum:24 september 2018

Waarom is het zo moeilijk een heilig boontje te zijn? Jan Willem Bolderdijk over zijn onderzoek naar de schurende randjes van duurzaam gedrag.

Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek
Datum:19 september 2018

Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden naar oplossingen om de bezorging van goederen in de stad Groningen te verbeteren en te verduurzamen.

Als online consument switcht van smartphone naar pc is de aankoop nabij
Datum:11 september 2018

De smartphone speelt een niet te onderschatten rol bij ons online shoppen. Veel consumenten beginnen hun zoektocht op een telefoon of tablet, raken overtuigd van een product en stappen daarna over naar een minder mobiel apparaat (zoals pc of laptop) om de gewenste aankoop te realiseren. De kans dat een consument uiteindelijk een bestelling plaatst is liefst 70% hoger wanneer de online klant begint op een smartphone en tijdens het online winkelen switcht naar een minder mobiel apparaat, vergeleken met de situatie waarin hij zijn zoektocht meteen begint op een pc of laptop.

Broedplaats voor slimme technologie
Datum:05 september 2018

‘Samenwerking tussen De Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG en industrie op het gebied van slimme technologie leidt tot innovatie en nieuwe bedrijvigheid.’ Dat zegt Hugo Velthuijsen, directeur van het Marion van Os Centrum voor Ondernemerschap en initiator van de Digital Society Hub van de Hanzehogeschool Groningen. De Digital Society Hub is een innovatiewerkplaats waarin de Groningse kennisinstel-lingen samen met het noordelijke bedrijfsleven smart oplossingen be-denken en testen voor de samenleving van morgen.

Ondersteuning bij kennisvalorisatie? Northern Knowledge, IP&Business de-partment via: ip-info@rug.nl

Lokale Lasten Calculator maakt vergelijken belastingen eenvoudig
Datum:17 augustus 2018

Voor het eerst kan iedere Nederlander zonder moeite zien hoeveel hij of zij moet betalen aan gemeente, provincie en waterschap. Vandaag presenteert het Centrum voor Onderzoek van de Economie van Lagere Overheden (COELO) van de Rijksuniversiteit Groningen de uitgebreide Lokale Lasten Calculator. Hiermee zijn de lokale lasten die in verschillende plaatsen worden geheven heel gemakkelijk online te vergelijken. Ook is te zien hoeveel de gemeenten ontvangen van het Rijk.

Video: Iris Vis over de logistieke uitdagingen bij de introductie van LNG
Datum:02 augustus 2018

Iris Vis, hoogleraar Operations Management aan de Rijksuniversiteit Groningen, onderzoekt de logistieke uitdagingen bij de introductie van LNG.

Bloemendaal krijgt €953 per inwoner van rijksoverheid, Heerlen €3.465
Datum:01 augustus 2018

Gemiddeld ontvangen gemeenten per inwoner €1.947 van de rijksoverheid om hun taken uit te voeren. Maar de ene gemeente krijgt veel meer dan de andere. Heerlen ontvangt per inwoner het meest: €3.468. Ook Vlissingen en Rotterdam worden goed bedeeld. Daartegenover staan Bloemendaal, Midden-Delfland en Blaricum, die minder dan €1.000 per inwoner ontvangen. Dit blijkt uit de nieuwe Atlas rijksuitkeringen aan gemeenten 2017 die vandaag door het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (COELO) van de RUG is gepubliceerd

Duurzame beleggers in de VS beter af bij passief beheerde fondsen
Datum:19 juli 2018

Duurzame beleggers die opereren op beurzen in de Verenigde Staten kunnen beter beleggen in passief beheerde fondsen dan in actief beheerde fondsen. Actief beheerde duurzame fondsen presteren in de VS namelijk niet systematisch beter dan passieve fondsen. Vanwege de lagere kosten is passief duurzaam beleggen daardoor financieel superieur aan beleggen in actief beheerde fondsen.

Twaalf Veni-subsidies voor jonge Groningse onderzoekers
Datum:16 juli 2018

Twaalf onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en het UMCG krijgen van NWO een Veni-subsidie in het kader van de Vernieuwingsimpuls.

* Het aantal zoekresultaten kan afwijken van het aantal resultaten dat u ziet, omdat sommige documenten afgeschermd zijn.