Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuws

Verfijn uw zoekopdracht

Herstel standaardwaarden
check form
  • Nieuws per interessegebied

  • Nieuws per onderwerp

  • Nieuws van

  • Nieuws per doelgroep

Nieuws doorzoeken

Zoeken naar nieuwsberichten van dit kalenderjaar. Oudere berichten kunt u vinden in het archief.

Search form

Resultaten 1 - 10 / 95*

Harry Garretsen benoemd in NWO-bestuur Sociale en Geesteswetenschappen
Datum:15 februari 2019

Prof.dr. Harry Garretsen is voor drie jaar benoemd ben als lid van het NWO-domeinbestuur Sociale en Geesteswetenschappen (SGW). Garretsen, hoogleraar International Economics and Business aan de RUG, werd voorgedragen door de decanen Economie en Bedrijfskunde van Nederlandse universiteiten.

Groen en verantwoord ketenbeheer alleen lonend in landen met relatief lage duurzame prestaties
Datum:14 februari 2019

De globalisering van industriële ‘supply chains’ (toeleveringsketens) heeft de economische ontwikkeling van landen als China, India en Brazilië sterk gestimuleerd. Naast lof voor hun bijdrage aan de welvaart, armoedebestrijding en verbeterde levensstandaard binnen deze landen, is er ook kritiek op multinationals vanwege de negatieve milieueffecten en de lokale arbeidsomstandigheden. Chengyong Xiao onderzocht de tegenstellingen bij het verduurzamen van supply chains: kan het uit om groen te zijn en goed te doen?

Het effect van de financiële crisis op leiderschap (video & podcast)
Datum:08 februari 2019

Never waste a good crisis, wordt wel eens gezegd. Maar na de val van Lehman Brothers en de grote recessie die daarop volgde, zijn leiders niet of nauwelijks veranderd, blijkt uit onderzoek van hoogleraar Leiderschap Janka Stoker en hoogleraar Economie Harry Garretsen.

Career Services for you in block 2.1
Datum:07 februari 2019

We've lined up some new FREE career services for you this block, to support your personal and professional development. Check out what suits you!

Duurzamere overheden kunnen miljarden besparen op internationale financiële markten
Datum:07 februari 2019

Het duurzaamheidsbeleid van OESO-landen heeft een kleine, maar significante invloed op de rente die zij moeten betalen op internationale financiële markten. Hoe beter hun duurzaamheid, hoe lager hun ‘spread’; dat is de opslag die landen betalen bovenop de zogenaamde ‘risicovrije rente’. Als de duurzaamheidsscore van een land met 1% stijgt, daalt de spread op 10-jaars staatsobligaties met 0,15%, concludeert een internationaal team van wetenschappers onder wie Bert Scholtens, hoogleraar Sustainable Banking and Finance aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Indeling politieke voorkeuren in links en rechts is achterhaald
Datum:05 februari 2019

Het debat over politieke ideologie wordt traditioneel gedomineerd door de stelling dat economisch-politieke voorkeuren links of rechts zijn. Die klassieke indeling in linkse en rechtse kiezers is niet langer geschikt om het huidige politieke klimaat te duiden. Dat concludeert promovenda Maite Laméris. Zij presenteert een verfijnde indeling van politieke ideologieën gebaseerd op vier dimensies: voorkeuren voor economische gelijkheid; voorkeuren voor markten en efficiëntie; voorkeuren voor zelfbeschikking; en nationalistische, protectionistische en populistische voorkeuren. Laméris promoveert op 14 februari aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Marc Kramer is RUG Docent van het Jaar 2018
Datum:31 januari 2019

Dr. Marc Kramer van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde is gekozen tot Docent van het Jaar 2018.

Onze niet te stillen consumptiedrift stuwt de mondiale CO2-uitstoot
Datum:30 januari 2019

Veranderingen in de internationale handel hebben nauwelijks effect gehad op de wereldwijde groei van CO2-uitstoot. Die conclusie trekt hoogleraar Erik Dietzenbacher op basis van gegevens uit de World Input-Output Database (WIOD) tussen 1995-2008.

Profile yourself as a sustainability expert to future employers!
Datum:30 januari 2019

The Sustainable Society Focus Area is accessible to students of the MSc IB&M, MSc Finance and MSc IFM. Complete two electives, write a MSc thesis on a sustaiable society related topic and deepen your knowledge in this field.

Grote regionale verschillen in ontwikkeling waterschapsheffing
Datum:29 januari 2019

De ontwikkeling van de waterschapsheffing verschilt sterk per waterschap. Dat concludeert het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (COELO) van de Rijksuniversiteit Groningen. COELO onderzocht de ontwikkeling van de belastingtarieven van waterschappen in de afgelopen bestuursperiode (2015 -2019) met het oog op de naderende verkiezingen voor de waterschapsbesturen op 20 maart.

* Het aantal zoekresultaten kan afwijken van het aantal resultaten dat u ziet, omdat sommige documenten afgeschermd zijn.