Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuws

Verfijn uw zoekopdracht

Herstel standaardwaarden
check form
  • Nieuws per interessegebied

  • Nieuws per onderwerp

  • Nieuws van

  • Nieuws per doelgroep

Nieuws doorzoeken

Zoeken naar nieuwsberichten van dit kalenderjaar. Oudere berichten kunt u vinden in het archief.

Search form

Resultaten 1 - 10 / 96*

Dr. Nancy Kamp-Roelands RA MA van EY nieuwe hoogleraar Accountancy
Datum:16 april 2018

Kamp-Roelands beschikt over de unieke combinatie van ervaring met grote (multinationale) ondernemingen, (inter)nationale standaardisering (verslaggeving en controle), academisch onderzoek en een groot netwerk in organisaties op het gebied van duurzame groei en ondernemingen.

Two new round tables at 41st International IAEE Energy conference
Datum:12 april 2018

The round tables during the 41st International IAEE Energy conference offer a unique opportunity for academics, policy makers, consultants and representatives from energy business to meet and discuss various relevant energy related topics. Lees meer over de round tables ‘Disruptive Challenges for the Energy Industry’ and ‘Market Design of Electricity Markets: Flexibility’.
Register for the IAEE Energy conference from 10-13 June 2018 in Groningen!

Campagne energieonderwijs van start: Choose wisely, follow energy
Datum:10 april 2018

Deze week lanceren Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de New Energy Coalition (NEC) een gezamenlijke wervingscampagne voor energiestudenten. De campagne wijst studenten op de al aanwezige studieroutes op het gebied van energie. Die ‘energytracks’ zijn door de RUG en Hanzehogeschool ontwikkeld om aan de grote vraag naar energieprofessionals van de toekomst te kunnen voldoen.

Six round tables at 41st International IAEE Energy conference
Datum:09 april 2018

The round tables and plenary sessions during the 41st International IAEE Energy conference offer a unique opportunity for academics, policy makers, consultants and representatives from energy business to meet and discuss various relevant energy related topics. Register now!

Opinie: Maak de kosten van CO2-uitstoot een vast onderdeel van het jaarverslag
Datum:06 april 2018

Het merendeel van de ondernemingen ontwikkelt nauwelijks broeikasgasbeleid en registreert nauwelijks haar uitstoot, blijkt uit recent onderzoek van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants en de Rijksuniversiteit Groningen. Dit is opvallend, want om vast te stellen of de internationale klimaatdoelstellingen van Parijs worden gehaald, is het noodzakelijk dat de klimaatprestaties van bedrijven worden gemeten en gepubliceerd.

Opinie: Graaiende bankiers en woeste burgers even hypocriet
Datum:05 april 2018

Morele kritiek kan vernietigend uitpakken voor een bedrijf, zo ervoer recent ook de ING. Die kritiek is echter moeilijk te voorspellen, want verontwaardigde burgers meten met meerdere maten.

Lokale lasten eigenaar-bewoners stijgen 0,8 procent
Datum:30 maart 2018

Een huishouden met een eigen woning betaalt dit jaar gemiddeld 0,8 procent meer belasting aan de gemeente, de provincie en het waterschap. Die stijging ligt ruim onder de inflatie. De gemeentelijke lasten stijgen gemiddeld 0,7 procent, de waterschapslasten 1,7 procent en de provinciale lasten blijven gelijk. Dat blijkt uit de Atlas van de Lokale Lasten die het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (COELO) van de Rijksuniversiteit Groningen vandaag presenteert.

Expliciet benoemen van elkaars identiteit versterkt het vertrouwen in een alliantie - Blog door Floor Rink
Datum:27 maart 2018

Het wordt als dé manier voor organisaties gezien om de marktpositie te vergroten, om kennis te vergaren en om innovatiever te worden: een alliantie aangaan met een samenwerkingspartner. Allianties kunnen veel voordelen opleveren, maar toch hebben organisaties niet altijd baat bij een alliantie. De praktijk wijst uit dat, net als bij een fusie of overname, de opbrengsten regelmatig tegenvallen. Er is al veel over geschreven, maar toch zijn er praktijkvragen die nog niet helder beantwoord zijn, zoals: is het beter om één gemeenschappelijke identiteit te benadrukken, of moet ieder zijn eigen identiteit houden?

Intercultural conflicts may implicitly affect bystander beliefs - FEB blog by Yan Shao
Datum:23 maart 2018

Many organizations pride themselves on having employees from diverse cultural backgrounds. A diverse workforce would facilitate the merging of disparate ideas from different cultures, in this way enhancing creative solutions to complex problems in the global market.

Moeten wij meebetalen aan de vijver van de baas? Bestuurlijke salarissen als graadmeter van bedrijfswaarden - FEB blog door Jana Oehmichen
Datum:20 maart 2018

Ongeveer een jaar geleden meldde de Duitse pers dat een groot Duits bedrijf, dat op dat moment verwikkeld was in schandalen en ontslagen, 60.000 euro had betaald voor een nieuw verwarmingssysteem voor de koivijver in het huis van hun CEO (een bedrijfsvilla waarvoor hij een hele lage huur betaalde). Waarom zorgen dit soort berichten voor ophef? Lees de blog van Jana Oehmichen.

* Het aantal zoekresultaten kan afwijken van het aantal resultaten dat u ziet, omdat sommige documenten afgeschermd zijn.