Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Verfijn uw zoekopdracht

Herstel standaardwaarden
check form
  • Nieuws per interessegebied

  • Nieuws per onderwerp

  • Nieuws van

  • Nieuws per doelgroep

Nieuws doorzoeken

Hier kunt u zoeken naar berichten van de afgelopen twee jaar. Oudere berichten kunt u vinden in het archief.

Search form

Resultaten 1 - 10 / 45*

Nieuwe scriptieprijs voor masterstudenten Economie en Bedrijfskunde
Datum:19 april 2024

Hoe kunnen we economie en bedrijfskunde studenten prikkelen om in hun masterscriptie aandacht te besteden aan belangrijke maatschappelijke uitdagingen? De 14 Nederlandse faculteiten economie en bedrijfskunde, verenigd in het Decanenberaad Economie en Bedrijfskunde (DEB) heeft daarvoor een nieuwe scriptieprijs opgezet: Mens in Economie en Bedrijf. De scriptieprijs wordt mogelijk gemaakt door de Goldschmeding Foundation.

Ward Romeijnders appointed as Professor of Optimization under Uncertainty
Datum:18 april 2024

The Faculty of Economics and Business is pleased to announce that Ward Romeijnders has been appointed as Professor of Optimization under Uncertainty. The chair is situated within the Department of Operations.

Oratie Corine Noordhoff: Future ready retail
Datum:12 april 2024

Tijdens haar oratie zal Corine Noordhoff inzichten verschaffen in de fundamentele elementen om te overleven en je bedrijf aan te passen in de retailsector. Noordhoffs oratie vindt plaats op vrijdag 19 april 2024, 16:15 – 17:00, in de aula van het Academiegebouw.

New issue FEB Research Newsletter
Datum:09 april 2024

We are proud to present the spring 2024 edition of the FEB Research Newsletter.

Nieuwe essayreeks: Duurzaamheidsverslaggeving na de CSRD
Datum:08 april 2024

De eerste editie is uit van de gratis essayreeks van UGBS over duurzaamheidsverslaggeving sinds de CSRD. Met tips voor ondernemers. Abonneer om op de hoogte te blijven van nieuwe edities.

Faculteit Economie en Bedrijfskunde en Samenwerking Noord versterken samenwerking
Datum:03 april 2024

De Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) en Samenwerking Noord hebben een overeenkomst ondertekend om hun samenwerking te bekrachtigen en voort te zetten. Beide partners kijken ernaar uit om de samenwerking verder te ontwikkelen. De samenwerking zal zich richten op IT en digitalisering. Samen zullen de twee partners onderzoeken hoe ze elkaar verder kunnen versterken op het gebied van kennisontwikkeling en talenten.

Research master van FEB krijgt predikaat ‘excellente opleiding’
Datum:28 maart 2024

Het is een van de in totaal zeventien excellente opleidingen aan Nederlandse universiteiten.

Tri Tran receives a British Academy/Leverhulme Small Research Grant
Datum:15 maart 2024

Dr Tri Tran, together with Dr Peng Xu from the University of Essex, received the British Academy/Leverhulme Small Research Grant. The grant of € 11,500 will facilitate research visits and data collection for their research project that explores the advantages of risk-seeking behaviour, particularly in supplier selection problems during disruptions in the context of the healthcare supply chain. Classical supplier selection criteria tend to favour suppliers with steady performance, showing a risk-averse preference. Nonetheless, when it comes to selecting suppliers that perform extremely well in crises, risk-seeking decision-making may be more beneficial.

Bedrijven zeer ongerust over gevolgen vermindering Instroom van Internationale Studenten
Datum:14 maart 2024

Grote bedrijven zijn zeer ongerust over plannen van een aantal politieke partijen in de Tweede Kamer om veel minder Engelstalig onderwijs te geven en het aantal internationale studenten drastisch te verlagen. Dat blijkt uit onderzoek van SEO Economisch Onderzoek in opdracht van Economie- en Bedrijfskunde faculteiten.

CEO PwC Nederland Agnes Koops in podcast Leiderschap in Onzekere Tijden Live
Datum:12 maart 2024

Agnes Koops, CEO van PwC Nederland, is op vrijdag 22 maart te gast in de podcast Leiderschap in Onzekere Tijden. De podcast wordt live met publiek opgenomen bij de Rijksuniversiteit Groningen. Koops komt uit Groningen en is na 130 jaar de eerste vrouwelijke voorzitter van de Raad van Bestuur van PwC Nederland. Samen met de hoogleraren Janka Stoker, Harry Garretsen (Faculteit Economie en Bedrijfskunde) en presentator Edwin Mooibroek bespreekt zij onder meer waarom het aantal vrouwen in de top van het Nederlandse bedrijfsleven nog altijd achterblijft.

* Het aantal zoekresultaten kan afwijken van het aantal resultaten dat u ziet, omdat sommige documenten afgeschermd zijn.