Over onsInternationalisering-Internationale samenwerking

Wereldwijde netwerken en samenwerkingsverbanden van de Universiteit

De Rijksuniversiteit Groningen maakt deel uit van verschillende Europese en wereldwijde samenwerkingsverbanden waarin verschillende universiteiten zich verenigd hebben. De belangrijkste wereldwijde partners staan hieronder vermeld.

The Asia-Europe Foundation (ASEF) and ASEAN University Network (AUN)

ASEF is a forum of university leaders of Asian and European Universities. Its goal is to strengthen Asia-Europe Ties, create shared experiences for learning and dialogue, enhance mutual understanding and explore opportunities for cooperation. Together with the ASEAN University Network (AUN), ASEF organizes the biennial Asia-Europe Rectors’ Conference.

The Association of Arab and European Universities - AEUA

The main objective of the AEUA is to facilitate and to stimulate collaboration between universities in Europe and the Middle East at an institutional, departmental and faculty level. The ultimate goal is to develop human resources and to promote the understanding between different cultures and to encourage exchanges between the different types of civil societies.

Asia-Pacific Association for International Education

The APAIE is an international non-profit organization. Its main goal is to activate and reinforce internationalization of higher education in the Asia-Pacific region and around the world.

Asian European University network

ASEA UNINET was founded in 1994 as an association of European and South-East Asian universities. It aims to encourage and facilitate co-operation between academic institutions in the contexts of student and staff mobility and teaching and research activities.

Strategische partners

Strategische allianties van de Universiteit van Groningen.

Dutch Studies Centre

Het Dutch Studies Centre (DSC) is gebaseerd op de samenwerking tussen Fudan University en de RUG. Het DSC functioneert als een onderwijs, onderzoeks- en informatie instituut. Het DSC heeft als doel onderzoek doen naar Nederlandse en Europese politiek, economie, literatuur, geschiedenis, kunstgeschiedenis, taal en cultuur, en om wetenschappelijke artikelen en studieboeken te publiceren.

printOok beschikbaar in het: English