Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons

Innovatief trainingsapparaat optimaliseert gebruik rolstoel Paralympiërs

18 mei 2016

Het Centrum voor Bewegingswetenschappen van UMCG/RUG heeft samen met Lode B.V. een nieuwe rolstoelergometer ontwikkeld. Het gaat om een nieuwe technologie die het mogelijk maakt dat alle rolstoelgebruikers, van vroege revalidatie tot Paralympische topsport, in hun eigen rolstoel kunnen trainen en feedback kunnen krijgen. Met het apparaat kunnen de krachten op de afzonderlijke wielen in kaart worden gebracht. Zo kan in detail gemeten worden hoe de prestatie geleverd wordt, waardoor de aandrijftechniek en fitheid van de persoon kan worden verbeterd en de rolstoel verder kan worden geoptimaliseerd. Hierdoor kan overbelasting worden voorkomen en de prestatie beter worden. De nieuwe ergometer is de eerste ter wereld in zijn soort.

Meer informatie

  • Contact: via persvoorlichting UMCG, tel 050 - 361 2200
  • Promotieonderzoek Riemer Vegter

Video’s RUG

Het online videomagazine Unifocus belicht wekelijks onderwerpen die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering. Andere video's staan in onze videoportal.

Laatst gewijzigd:04 december 2020 14:13
View this page in: English

Meer nieuws

  • 27 augustus 2024

    UMCG gaat onderzoeksfaciliteiten beschikbaar stellen voor geneesmiddelenontwikkeling

    Om de beschikbaarheid en effectiviteit van geneesmiddelen in Nederland te verbeteren gaat het UMCG het bedrijf G² Solutions opzetten. Dit bedrijf moet ervoor gaan zorgen dat belangrijke technologische ontwikkelingen op het gebied van DNA sequencing...

  • 17 juli 2024

    Veni-beurzen voor tien onderzoekers

    Aan tien onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen en het UMCG is een Veni-beurs van maximaal 320.000 euro toegekend. De Veni-beurzen worden jaarlijks toegekend door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk onderzoek (NWO) en zijn...

  • 16 juli 2024

    Geneeskunde nog altijd gestoeld op de man

    Aranka Ballering onderzocht het ziektetraject dat mensen met veelvoorkomende klachten afleggen. Een van de opvallendste uitkomsten: vrouwen doorlopen gemiddeld een ander en minder uitgebreid traject dan mannen.