Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Profiel Feiten en cijfers Duurzaamheid

Sustainable Humans of Groningen - Toentje

14 februari 2018

De #1 in de serie Sustainable Humans of Groningen! In deze interview sessies maak je kennis met mensen uit Groningen die actie ondernemen om de wereld een stukje duurzamer te maken. Met deze interviews willen we je inspireren en handvatten bieden om zelf actie te ondernemen!

Jos Meijers schrok ervan hoe weinig vers fruit en groente beschikbaar was via de voedselbank. Daarom startte hij Toentje, samen met de Gemeente Groningen en de Stadse Voedselbank. Bij Toentje werken mensen uit alle lagen van de maatschappij samen in de moestuin om groentes te produceren voor de voedselbank. Toentje heeft een moestuin, restaurant Bie de Buuf en Toentje werkt samen met lokale ondernemingen om duurzame en sociale producten te creëren, zoals honing van Groning en bier van Baxbier. Benieuwd hoe het allemaal is begonnen? Bekijk het interview!

Wil je graag samenwerken met Toentje of meer weten over wat ze doen? Bekijk hun website.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 00:40
Deel dit Facebook LinkedIn
View this page in: English

Meer nieuws

  • 24 maart 2025

    RUG 28e in World’s Most International Universities 2025 ranglijst

    De Rijksuniversiteit Groningen is door Times Higher Education gerangschikt op de 28e plek in de World’s Most International Universities 2025 ranglijst. Daarmee laat de RUG instellingen als MIT en Harvard achter zich. De 28e plek betekent een stijging...

  • 05 maart 2025

    Vrouwen in de wetenschap

    De RUG viert Internationale Vrouwendag met een bijzondere fotoserie: Vrouwen in de wetenschap.

  • 16 december 2024

    Jouke de Vries: ‘De universiteit zal wendbaar moeten zijn’

    Aan het einde van 2024 blikt collegevoorzitter Jouke de Vries terug op het afgelopen jaar. In de podcast gaat hij in op zijn persoonlijke hoogte- en dieptepunten en kijkt hij vooruit naar de toekomst van de universiteit in financieel moeilijke tijden...