Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Profiel Feiten en cijfers Duurzaamheid

Digital CleanUp Week 2022 | 9-13 mei

Een bedankje, je collega een fijn weekend wensen of een simpele “OK”: aan de RUG wordt heel wat af gemaild. Je drukt op de knop en de mail vliegt ervandoor! In werkelijkheid reist je berichtje door lange kabels naar een server, waar hij zal blijven tot hij verwijderd wordt. Al het cloudverkeer op de RUG bij elkaar kost ruim 11 miljoen kWh aan stroom per jaar: genoeg om 4500 huishoudens van stroom te voorzien. Dat kan vast wat minder! Doe mee, en verklein je digitale voetafdruk tijdens de Digital CleanUp Week.

Tijdens de Digital CleanUp Week ruimen we onze mailbox en Google Drive op. Geen idee waar te beginnen? Geen probleem! We hebben een handige gids, geven tips tijdens een workshop en organiseren gezellige CleanUp Cafés waar je samen met anderen kunt opruimen.

We bezoeken elke dag een andere locatie, waar we de workshops geven en het café houden. Op maandag zijn we bij GSW, dinsdag in de binnenstad, woensdag bij FEB (en de workshop is dan online) en op donderdag op Zernike.


Gids

Je digitale voetafdruk verkleinen begint met bewustwording van je impact. Maar daarna zal je toch echt aan het opruimen moeten slaan! Gelukkig hoef je zelf het wiel niet uit te vinden: wij hebben een handige gids gemaakt voor een mailbox en Drive zonder onnodige ballast. Gebruik de infographic als routekaart in het woud van je mailbox en scroll door naar de praktische tips&tricks als je extra handvatten wil.

Je kunt de gids nu downloaden via de onderstaande link! Wil je graag een Nederlandse versie ontvangen? Vraag deze dan aan, je ontvangt de Nederlandse gids dan binnen een paar dagen.


Digital CleanUp Week programma

Overzicht activiteiten Digital CleanUp Week


CleanUp Cafés

Je kunt natuurlijk lekker vanaf je bureau opruimen. Maar je kunt er ook een feestje van maken! Tijdens de week organiseren we CleanUp Cafés in verschillende RUG-gebouwen, waar je gezellig kunt aanschuiven tussen 16:00 en 17:00 om aan het opruimen te slaan. Wij zorgen voor wat lekkers, iets te drinken en een vraagbaak. Kom langs en doe mee!

Maandag 9 mei | Gadourekgebouw, Orangerie
Dinsdag 10 mei | Lust Groningen (Oude Kijk in Het Jatstraat 58)
Woendag 11 mei | Zernike campus, Foodcourt
Donderdag 12 mei | Energy Academy, lokaal 5159.0010


Workshop studenten

Geen idee waar te beginnen? Geen zorgen! Tijdens deze workshop (tussen 13:00 en 14:00) wijzen wij je de weg door het opruimwoud. We leren je niet alleen de snelste manier om je mailbox en Drive op te ruimen, maar ook hacks om het opruimen in de toekomst makkelijker te maken. Het enige dat je mee hoeft te nemen is een laptop of tablet waarop je toegang hebt tot je mail en Google Drive.

Maandag 9 mei | Muntinggebouw, lokaal M.0055
Dinsdag 10 mei | Harmoniegebouw, lokaal 1315.0031
Woensdag 11 mei | Online
Donderdag12 mei | Linnaeusborg, lokaal 5173.0055


Workshop medewerkers

Met je permanent overvolle to do-list heb je natuurlijk geen zin om het opruimen van je mailbox en Drive daaraan toe te voegen. Ruim daarom slim op. Tijdens deze workshop (tussen 12:00 en 13:00) geven we je praktische tips om je digitale omgevingen zo in te richten dat je ze opgeruimd kunt houden zonder uren kwijt te zijn. In het bijzonder besteden we aandacht aan het bewaren van wat bewaard moet blijven. Daaorm zal er ook een privacy officer aanwezig zijn, aan wie je al je vragen kunt stellen over privacy en archivering.

Maandag 9 mei | Heymansvleugel, lokaal Hv.0321
Dinsdag 10 mei | Harmoniegebouw, lokaal 1315.0031
Woensdag 11 mei | Online
Donderdag 12 mei | Linnaeusborg, lokaal 5173.0055

Digital CleanUp Week
Laatst gewijzigd:21 juni 2022 08:53
View this page in: English