Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Ambassadeur Mongolië bij CEASG Launch Conference

01 mei 2014

De Launch Conference van het Centre for East Asian Studies Groningen (CEASG) van de Rijksuniversiteit Groningen wordt geopend door H.E. Davaadorj, Ambassadeur van Mongolië. Davaadorj zal een key note speech houden over 'Mongolië en de EU'.

De Launch Conference luidt het begin in van het Centre for East Asian Studies Groningen. Het thema van de conferentie is ‘Oost-Azië en de Europese Unie: sterke economie, zwakke politiek?’ De conferentie vindt plaats in het Academiegebouw op 8 en 9 mei 2014. De International Director van het CEASG, prof.dr. Tjalling Halbertsma, bekleedt de bijzondere leerstoel voor Oost-Azië en hedendaags Mongolië. De nieuwe leerstoel, die onderdeel uitmaakt van een nieuw Oost-Aziëprogramma aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), zal de economische en politieke kansen en uitdagingen van dit sterk opkomende land binnen de regio volgen, analyseren en duiden.

Conferentiethema

Wanneer mensen in Oost-Azië vandaag de dag aan Europa denken is de schuldencrisis in de eurozone waarschijnlijk het eerste wat in ze opkomt. Aangezien de EU een van hun grootste exportmarkten is, volgen de Aziatische landen, en dan vooral China, de crisis met grote belangstelling. De onderlinge economische betrekkingen lijken last te hebben van de lagere vraag en verwachtingen. Toch lukt het de EU om haar invloed ondanks de crisis nog steeds te laten gelden in Azië, met name op het gebied van de handel. De landen die deel uitmaken van de Asia-Europe Meeting (ASEM) vertegenwoordigen samen immers meer dan zestig procent van de wereldwijde handel.

Centre for East Asian Studies Groningen

Het Centre for East Asian Studies Groningen (CEASG) wil het interdisciplinair onderwijs en onderzoek met betrekking tot China, Japan, Korea en Mongolië initiëren en ondersteunen en de academische samenwerkingsverbanden van de RUG in Oost-Azië versterken en verbreden. Het CEASG coördineert de masterspecialisatie East Asian Studies die in september aan de RUG van start gaat.

Het CEASG is een partner van de RUG-studiecentra in Beijing, Shanghai en Osaka: de Dutch Study Centre aan Fudan University (Shanghai), de European Study Centre aan Tsinghua University (Beijing) en de Dutch Study Centre aan Osaka University (Osaka). Het CEASG is een interfacultair instituut van de RUG, opgericht door de Faculteit der Letteren en gefaciliteerd door Globalisation Studies Groningen .

Voor meer informatie

Laatst gewijzigd:25 januari 2022 14:48
View this page in: English

Meer nieuws

  • 27 maart 2024

    RUG/UMCG onderzoekers ontvangen prestigieuze onderzoeksbeurs

    RUG/UMCG-wetenschappers Mark Hipp, Bart Eggen, Moniek Tromp en Marleen Kamperman zijn samen met collega’s betrokken bij vier van zeven Nederlandse wetenschapsconsortia.

  • 26 maart 2024

    De volgende depressie voorkomen

    Marie-José van Tol, hoogleraar ‘stemming en cognitie’, onderzoekt wat mensen met een gevoeligheid voor depressie zelf kunnen doen om herhaling te voorkomen.

  • 25 maart 2024

    Dyslexie: een 'onderschatte' stoornis

    Liset Rouweler is onderzoeker bij het Dyslexiecentrum Groningen. Volgens haar hebben zo'n 1000 tot 1500 studenten aan de RUG dyslexie, desondanks weten velen niet waar ze terechtkunnen. Rouweler en haar team proberen deze groep een handje te helpen...