Negende Vidi toegekend aan RUG-onderzoeker
NWO heeft aan een negende onderzoeker van de Rijksuniversiteit Groningen een Vidi-subsidie toegekend ter waarde van 800.000 euro: dr. Sander van Doorn van de afdeling Theoretische Biologie voor zijn onderzoeksproject 'Evolutietheorie maakt netwerken inzichtelijker'. Daarmee is het aantal Vidi-beurzen voor de RUG ten opzichte van vorig jaar geëvenaard. Vidi-beurzen zijn persoonsgebonden subsidies die bestemd zijn voor onderzoekers die aantoonbaar vernieuwend onderzoek doen.
Ingewikkelde netwerken van gen- en eiwitinteracties vertalen de erfelijke informatie in het DNA naar de uiterlijk waarneembare kenmerken van organismen. Het onderzoeksteam bootst de evolutie van deze netwerken na in de computer, om zo hun complexe structuur en werking beter te begrijpen.
Zie persbericht: Negen Vidi's voor de RUG
Zie ook persbericht NWO
Laatst gewijzigd: | 03 september 2021 15:00 |
Meer nieuws
-
20 mei 2025
Van oesterzwam tot overall
Een shirt van schimmels - of preciezer gezegd van mycelium textiel. Het zou een goede stap kunnen zijn richting een duurzamere mode-industrie. Tenminste: als het materiaal zó ontwikkeld kan worden dat het goed bruikbaar is voor kleding én...
-
20 mei 2025
Huishoudens kunnen uitstoot met 40 procent verlagen door gedragsverandering
Wanneer de rijkste huishoudens hun dagelijkse gewoontes aanpassen kan dat de totale uitstoot van broeikasgassen door huishoudens met 40 procent omlaag brengen.
-
19 mei 2025
Wetenschap Werkt | Recycling van rubber mogelijk dankzij revolutionaire methode
Hij ontving op 13 mei de Ben Feringa Impact Award (categorie onderzoekers): Francesco Picchioni , hoogleraar Chemische Technologie (FSE). Waarom hij deze prijs kreeg? Zijn belangrijke innovatie waarmee rubber zonder kwaliteitsverlies kan worden...