Certified geometric computation: radial basis function based isosurfaces and Morse-Smale complexes
Promotie: dhr. A. Chattopadhyay, 13.15 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen
Proefschrift: Certified geometric computation: radial basis function based isosurfaces and Morse-Smale complexes
Promotor(s): prof.dr. G. Vegter
Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen
Gecertificeerde meetkundige berekeningen
Gecertificeerde Computationele Meetkunde is een nieuwe tak binnen de computationele wetenschappen waarbij niet alleen de numerieke nauwkeurigheid van belang is, maar ook gestreefd wordt naar de meetkundige en topologische correctheid van de uitvoer. De uitdaging is het ontwerpen van algoritmen om voor een gegeven vorm een benadering te berekenen die topologisch correct is en in meetkundige zin dichtbij de gegeven vorm ligt. Het proefschrift van Amit Chattopadhyay behandelt een belangrijke klasse van problemen binnen de computationele meetkunde en topologie.
Amit Chattopadhyay (India, 1978) studeerde wiskunde en informatica aan het Indian Institute of Technology en het Indian Statiscal Institute. Het onderzoek werd uitgevoerd bij het Johann Bernoulli Institute for Mathematics and Computer Science van de RUG en gefinancierd door NWO. Chattopadhyay gaat door in onderzoek als postdoc aan de Université catholique de Louvain (België).
Laatst gewijzigd: | 13 maart 2020 01:09 |
Meer nieuws
-
20 mei 2025
Van oesterzwam tot overall
Een shirt van schimmels - of preciezer gezegd van mycelium textiel. Het zou een goede stap kunnen zijn richting een duurzamere mode-industrie. Tenminste: als het materiaal zó ontwikkeld kan worden dat het goed bruikbaar is voor kleding én...
-
20 mei 2025
Huishoudens kunnen uitstoot met 40 procent verlagen door gedragsverandering
Wanneer de rijkste huishoudens hun dagelijkse gewoontes aanpassen kan dat de totale uitstoot van broeikasgassen door huishoudens met 40 procent omlaag brengen.
-
19 mei 2025
Wetenschap Werkt | Recycling van rubber mogelijk dankzij revolutionaire methode
Hij ontving op 13 mei de Ben Feringa Impact Award (categorie onderzoekers): Francesco Picchioni , hoogleraar Chemische Technologie (FSE). Waarom hij deze prijs kreeg? Zijn belangrijke innovatie waarmee rubber zonder kwaliteitsverlies kan worden...