Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Sebastian Niessen beste student van het jaar

04 juli 2011

Student psychologie Sebastian Niessen (op de foto derde van rechts) is de beste student van het jaar aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij werd verkozen uit de negen winnaars van de GUF-100 prijzen, die aan de meest excellente student van elke faculteit worden toegekend. Op vrijdag 1 juli jl. werden de winnaars bekend gemaakt tijdens Zomerceremonie, de officiële afsluiting van het academisch jaar.

Op de foto vlnr: Esther Verhaag (Faculteit Medische Wetenschappen), Sven Schmit(Faculteit Economie en Bedrijfskunde), Tim van der Beek (Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen), Lieuwe Zijlstra (Faculteit Wijsbergeerte), Giacomo Orsini (Faculteit der Letteren), Sebastian Niessen (Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen), Iris Busschers (Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap), Berend Roorda (Faculteit Rechtsgeleerdheid). Ontbrekend op de foto Myriam Hemsteede (Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen).

Sebastian Niessen

Sebastian Niessen (24) heeft de Duitse nationaliteit en studeert psychologie aan de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen. Zijn jaargemiddelde was 8.6 (zonder propedeuse 8.8). Naast zijn studie etaleert hij een brede belangstelling voor onder meer sociale projecten, natuur en milieu en muziek.

Zo was hij de afgelopen studiejaren vrijwilliger bij verschillende projecten; in Spanje voor zwakbegaafde jongvolwassenen en in een centrum voor daklozen en drugsverslaafden, in Glasgow voor van sociale integratie van immigranten en sociaal benadeelde kinderen en in Sicilië als ‘clown doctor’ voor kinderen met autisme, weeskinderen, sociaal benadeelde kinderen en immigrantenkinderen. Ook was hij lid van het organiserende comité van een intercontinentale jeugdconferentie over biodiversiteit. Verder is hij actief voor milieudefensie en componeert hij muziek.

GUF-100 prijzen en Excellence Award

De GUF-100 prijzen voor excellerende studenten werden in 1993 voor het eerst uitgereikt ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het GUF. Tot twee jaar geleden werden de prijzen bij ieder lustrum uitgereikt, maar het GUF en het College van Bestuur hebben besloten om vanaf 2010 de prijzen jaarlijks uit te reiken. De University of Groningen Excellence Award is in 2009 voor het eerst uitgereikt, ter ere van de oprichting van het University of Groningen Honours College. De winnaar wordt gekozen uit de winnaars van de GUF-100 prijzen.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:54
View this page in: English

Meer nieuws

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...

  • 05 maart 2024

    'Ook grijze muizen kunnen creatief zijn'

    Organisatiepsycholoog Eric Rietzschel onderzoekt creativiteit op de werkvloer. Volgens hem helpt creativiteit ons om verder te komen, maar is er ook een negatieve kant.

  • 04 maart 2024

    Een plantaardige sensor

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...