Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news Events

Studium Generale | Kenniscafé | (Top)Sport tijdens Corona - Nico W. van Yperen, Suzanne Voorrips, Thijmen Kupers, Anne Benjaminse

Wanneer:do 20-05-2021 17:00 - 18:30
Waar:Online

Het is moeilijk om gemotiveerd te blijven om te bewegen tijdens de COVID-19-pandemie. Sportscholen gingen dicht, wedstrijden werden afgelast en door de avondklok kon het rondje rennen ‘s avonds ook niet meer. De sociale ‘druk’ om van de bank te komen verdween, en thuis sporten voor een scherm is toch andere koek. Daarnaast staat ook de mentale gezondheid onder druk: een derde van de mensen voelt zich somberder, en een derde voelt zich meer gestrest en angstig dan voor de crisis.

Voor een specifieke groep sporters, de topsporters, heeft het stilvallen van de sportwereld nog meer impact. Als topsporter werk je naar een wedstrijd of toernooi toe, maar wat doe je als die keer op keer worden uitgesteld? Hoe gaan zij om met die tegenslag? En kunnen wij hier ook van leren hoe we gemotiveerd blijven om te sporten? Doe inspiratie op in het Kenniscafé met hoogleraar sportpsychologie Nico W. van Yperen, en Suzanne Voorrips en Thijmen Kupers die hun studie combineren met een topsportbestaan.

We willen ook graag weten hoe we weer in beweging kunnen komen. Door de coronacrisis zijn onze leefstijl en ons gedrag wezenlijk veranderd: mensen zijn ongezonder gaan leven, meldt het RIVM na onderzoek. Postdoctoraal onderzoeker Sportwetenschap en blessurespecialist Anne Benjaminse vertelt hoe we weer gezond in beweging komen, zonder direct een blessure op te lopen.

Meer informatie