Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news Events

Studium Generale kenniscafé | Opgroeien in Armoede | Sanne Visser, Roel Bosker e.a.

Wanneer:do 14-04-2022 17:00 - 18:30
Waar:Rabo Studio, Forum Groningen Nieuwe Markt Groningen

In Nederland groeit één op de twaalf kinderen op in armoede. Dat betekent bijvoorbeeld dat er te weinig geld is om schoolspullen, een laptop of een fiets te kopen, of om op een sport te gaan of je verjaardag te vieren. In sommige gevallen kan er ook niet in de eerste levensbehoeften worden voorzien, zoals eten en onderdak. Hoe is het om met weinig middelen op te groeien? Wat wordt er gedaan om de gevolgen van armoede voor kinderen te beperken? Welke rol spelen bijvoorbeeld de school, overheid of andere hulporganisaties bij het doorbreken van de armoedespiraal? En wie moet eigenlijk wat doen?

In het Kenniscafé gaat Ruth Koops van 't Jagt in gesprek met sociaal geograaf Sanne Visser, zij deed onderzoek naar intergenerationele armoede in de Veenkoloniën en is projectleider van de grootschalige, meerjarige aanpak Tijd voor Toekomst om kinderen gelijke kansen te bieden. Met hoogleraar onderwijskunde Roel Bosker bespreken we het belang van taalonderwijs in het vergroten van kansengelijkheid en een ervaringsdeskundige vertelt over hoe het is om als gezin met jonge kinderen in armoede te hebben geleefd.

In het Kenniscafé praten we elke maand met Groningse wetenschappers en onderzoekers over actuele thema's. Het Kenniscafé wordt georganiseerd door Studium Generale Groningen, Science LinX en Forum Groningen en wordt ondersteund door het Akkoord van Groningen. Deze editie is in samenwerking met Gro Next.

Meer info & tickets