Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news Events

geannuleerd | Studium Generale | Kenniscafé: Meer dan één taal | Merel Keijzer, Ahilan Ratnamohan, Goffe Jensma e.a.

Wanneer:do 02-12-2021 17:00 - 18:15
Waar:Rabozaal, Forum Groningen Nieuwe Markt 1 Groningen

Door de nieuwe coronamaatregelen is dit programma helaas geannuleerd. Mensen die een kaart hebben gekocht krijgen hierover z.s.m. bericht.
We hopen een nieuwe datum te vinden in het voorjaar voor dit Kenniscafé.

Tijdens dit Kenniscafé gaat Alex van den Berg in gesprek met Groninger onderzoekers over meertaligheid. Hoogleraar Engelse Taalkunde en Engels als Tweede Taal Merel Keijzer doet onderzoek naar het effect van meertaligheid op het brein. Kunstenaar Ahilan Ratnamohan onderzoekt in zijn project Pidgin X de sociaal-culturele en emotionele eigenschappen van een taal en maakte voor o.a. de stad Groningen een eigen pidgintaal. Streektaalconsulent Olaf Vos doet er alles aan om het Gronings te laten overleven door streektaalonderwijs en hoogleraar Friese Taal en Letterkunde Goffe Jensma bespreekt de culturele relevantie van meertaligheid. Daarnaast geeft Josien Bakker een muzikaal optreden in het Gronings.

In het Kenniscafé praten we elke maand met Groningse wetenschappers en onderzoekers over actuele thema's. Het Kenniscafé wordt georganiseerd door Studium Generale Groningen, Science LinX en Forum Groningen en wordt ondersteund door het Akkoord van Groningen. Deze editie is in samenwerking met Centrum voor Groninger Taal en Cultuur.