Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news Events

Studium Generale | De filosoof, de hond en de bruiloft | Barbara Stok, Marije Martijn, Marc Pauly e.a.

Wanneer:ma 09-05-2022 20:00 - 21:30
Waar:Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Griekenland, de 4e eeuw voor Christus. Hipparchia staat op het punt uitgehuwelijkt te worden aan een rijke man. Dan ontmoet ze filosoof Crates, die als een zwerver leeft. Ze raakt in de ban van zijn denkbeelden en levenswijze. Durft ze, tegen de stroom in, voor haar idealen te kiezen? Hipparchia was een van de eerste vrouwelijke filosofen en behoorde tot de Cynici, een filosofische stroming die een minimalistische levensstijl uitdroeg. Haar verhaal is het onderwerp van de nieuwe beeldroman van striptekenaar Barbara Stok: De filosoof, de hond en de bruiloft. Op 30 november vieren we de presentatie van het boek met aan aantal mini-colleges filosofie. Hoogleraar Geschiedenis van de Filosofie Marije Martijn (VU) bespreekt de denk- en leefwijze van Hipparchia en onderzoeker en docent Albert Joosse (RUG/UU) geeft een inkijkje in filosofie van de Oudheid. Docent bij de Faculteit Wijsbegeerte Marc Pauly (RUG) onderzoekt in zijn lezing wat publieksfilosofie is en kan zijn.

Dit is een verplaatst programma van november 2021. Als u al kaarten voor de eerdere editie had, ontvangt u t.z.t. bericht hoe u een nieuw kaartje kunt bestellen.

Barbara Stok (1970) is bekend geworden met openhartige stripverhalen over haar eigen belevenissen. Haar beeldroman 'Vincent', over Vincent van Gogh, is in meer dan twintig landen verschenen. NRC noemt haar 'één van de belangrijkste stripmakers van Nederland' en ook The Times en The Guardian schreven lovende recensies.

Meer informatie & tickets