Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news Events

Groningse Nacht van de Filosofie: Andrea Wulf, Ray Monk, Patricia MacCormack e.a.

Vanaf:vr 21-04-2023 19:30
Tot en met:za 22-04-2023 00:30
Waar:Forum Groningen, Nieuwe Markt 1, Groningen

‘Waarom een Groningse Nacht van de Filosofie? Omdat het leuk is over dingen na te denken waar je anders niet over nadenkt. Dat kan je kijk op de wereld veranderen. Of juist niet, maar dan weet je beter waarom je vasthoudt aan je blik. Moeilijk? Soms, maar dat is niet altijd een nadeel.’ Met deze woorden kondigde de eerste Groningse Nacht van de Filosofie zich aan en dit jaar vieren we alweer de tiende editie!

 Op 21 april vult het Forum Groningen zich met filosofische kwesties en alledaagse vragen, filosofen en visionairs. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten, verklappen we dat historicus Andrea Wulf komt vertellen over Rebelse genieënhaar recent gepubliceerde werk over de romantische filosofen omstreeks 1800 in de Duitse universiteitsstad Jena. Met Ray Monk vieren we de honderdste verjaardag van de Tractatus van Wittgenstein, een van de meest tot de verbeelding sprekende filosofen. En Patricia MacCormack zal spreken over haar boek The Ahuman Manifesto waarin ze onder andere betoogt dat de menselijke soort moet stoppen met zich voort te planten.

Zeker zal er ook volop aandacht geschonken worden aan het thema van de Maand van de Filosofie: Weerloos en Waardevol.

De Groningse Nacht van de Filosofie is een samenwerking van Studium Generale Groningen, de Faculteit Wijsbegeerte van de RUG en Forum Groningen.