Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news Events

Studium Generale | Let's Ask | Staat de Amerikaanse democratie op het spel? | Kenneth Manusama

Wanneer:di 04-06-2024 19:30 - 21:00
Waar:Senaatskamer Academiegebouw

Op 5 november 2024 zijn de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. Krijgen we nog vier jaar Joe Biden of wordt het een nieuwe periode voor Donald Trump? De strijd om het Witte Huis is in volle gang. Terwijl beide kandidaten campagne voeren, lopen er verschillende rechtszaken tegen Trump. Wat voor impact heeft dit op zijn campagne? Is dit een nieuw fenomeen in de geschiedenis van Amerika? Wat zeggen deze rechtszaken – en het verloop daarvan – over de staat en de stabiliteit van de democratie in Amerika? In deze Let’s Ask zal jurist en Amerikadeskundige Kenneth Manusama, auteur van Democratie van het Wilde Westen, antwoord geven op deze belangwekkende vragen.

Kenneth Manusama is een jurist en Amerikadeskundige. Hij studeerde Volkenrecht , promoveerde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en doceerde aan verschillende universiteiten. Hij heeft een bijzondere belangstelling voor het Amerikaanse constitutionele recht. Hij maakte bovendien de podcast Amerikaanse Toestanden (2024).

In samenwerking met studenten van het seminar 'Writing for the Real World' (Master American Studies, Rijksuniversiteit Groningen).

In Let's Ask delen Groningse onderzoekers hun kennis om context te bieden bij het laatste nieuws en jouw vragen te beantwoorden.