Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news Events

Groningse Nacht van de Filosofie | Thema: Intieme Vreemden | Studium Generale - Faculteit Wijsbegeerte - Groninger Forum | Philipp Blom, Marli Huijer en Paul van Tongeren e.a.

Wanneer:vr 22-04-2022
Waar:Forum Groningen, Nieuwe Markt 1, Groningen

Hoe vertrouwd een vriend, geliefde of huisdier ook is, op een dag kunnen zij ons toch vreemd voorkomen. Zelfs voor jezelf kun je ineens een vreemde zijn. Dit gaan we uitdiepen met onder andere Philipp Blom, Marli Huijer en Paul van Tongeren.

Onze alsmaar digitaliserende samenleving heeft allerlei consequenties voor zowel intimiteit als vreemdheid. Zo revolutioneert de technologie van het Tinderen het relatielandschap, en zijn vrienden wereldwijd altijd binnen bereik. Brengt deze voortschrijdende technologie ons nader tot elkaar of vervreemdt deze ons van de ander en onszelf? Intieme vreemden treffen we daarnaast ook dagelijks in onze fysieke leefomgeving: we zitten naast ze in de trein, werken met ze op kantoor, en gaan naar dezelfde stembus. Moeten we toenadering zoeken tot mensen met fundamenteel andere denkbeelden en leefwerelden? Wat is het verschil tussen anders denken, complotdenken, en fout denken?

De Groningse Nacht van de Filosofie is een samenwerking van Studium Generale Groningen, de Faculteit Wijsbegeerte van de RUG en het Forum Groningen.

Meer info & tickets