Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news Events

Studium Generale | Collector's Items op de Europese Nacht van de Onderzoekers | Waar kijk ik naar?! | Eva Waterbolk, Franciska de Beer e.a.

Wanneer:vr 27-09-2024 19:30 - 21:30
Waar:Forum Groningen

Een wasmodel van een zwangere vrouw, Heymans’ mysterieuze meetapparaten en walvisbotten. Het Universiteitsmuseum Groningen staat tjokvol bijzondere instrumenten en objecten waarvan je denkt: waar kijk ik eigenlijk naar? In de serie Collector’s Items geeft Studium Generale in samenwerking met het Universiteitsmuseum een caleidoscopische dwarsdoorsnede van deze grote verzameling, die een mooie en soms verrassende blik op de ontwikkeling van de wetenschap geeft. Speciaal voor de Europese Nacht van de Onderzoekers zet kunsthistoricus en singer-songwriter Eva Waterbolk een aantal van deze objecten in de spotlights.

Wat zijn de verhalen achter deze objecten? Wat vertellen ze ons over hoe de mens zich door de eeuwen heen heeft verhouden tot kunst, wetenschap en de natuur? Kom langs in Waterbolks minimuseum en ontdek hoe de organische materialen en creatieve maakprocessen van de objecten, en het zoeken naar wetenschappelijke ‘waarheden’ onlosmakelijk met elkaar verweven zijn.

Europese Nacht van de Onderzoekers
Op vrijdag 27 september wordt in heel Europa de Europese Nacht van de Onderzoekers georganiseerd, om wetenschap te vieren en te bevragen. Tussen 19.30 en 00.00 wordt Forum Groningen omgetoverd tot een wetenschapsfestival vol met komedie, discussies, mini-colleges, muziek, experimenten en een gezellige borrel. Iedereen is welkom! Waar kijk ik naar?! is een van de onderdelen van het programma, georganiseerd door Studium Generale samen met het Universiteitsmuseum. Een ticket geeft toegang tot het hele programma. Meer informatie volgt.