Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news Events

Studium Generale: Aan tafel! | Over politiek wordt (niet) gepraat - Yael de Haan, Kees Aarts e.a.

Wanneer:wo 08-03-2023 18:00 - 21:30
Waar:Café de Sleutel, Noorderhaven 72 Groningen

Ga jij op 15 maart bij de verkiezingen voor Provinciale Staten en Waterschappen naar de stembus? En stem je dan op een nieuwe partij, of juist niet? Het politieke landschap is de laatste jaren sterk veranderd. De betrokkenheid van de burger is vergroot, maar tegelijkertijd nemen vergruizing en versnippering, polarisatie en een verharding van het debat toe. Soms komt een discussie zo tussen mensen in te staan, dat men besluit: over politiek wordt niet gepraat. Toch wil iedereen gehoord worden, maar zijn we nog in staat om naar de ander te luisteren? Aan tafel is de beste plek voor een goed gesprek. Tijdens de maaltijd luister je naar drie sprekers en ga je in gesprek met je tafelgenoten, die misschien wel heel andere politieke overtuigingen zijn toegedaan dan jijzelf. Schuif aan, eet en praat mee. De sprekers zijn: hoogleraar Economie Sjoerd Beugelsdijk, Bijzonder Hoogleraar Lokale Publieke Omroep Yael de Haan, hoogleraar Politicologie Kees Aarts. Host is Liesbeth van de Wetering.

Dit programma maakt deel uit van de Week van de Democratie en wordt georganiseerd in samenwerking met Provincie Groningen.

Programma start om 18.00 uur stipt en is inclusief drie-gangen-menu. Inloop vanaf 17.30 uur. Kijk op onze site voor het menu