Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Evenementen

YAN en de toekomst van AI

Wanneer:wo 23-11-2022 19:30 - 21:30
Waar:Van Swinderen Huys Groningen

Mogen robots doden?

Wat kan AI leren van de beweging van vissen en vogels?

Met veel plezier nodigen we je uit voor de interactieve YAN-bijeenkomst op 23 november in het Van Swinderen Huys, Groningen. De ontvangst is vanaf 19.00 uur. Het thema van de avond is volgende stap in de ontwikkeling en adoptie van AI. AI (kunstmatige intelligentie) heeft betrekking op systemen of machines die onze eigen intelligentie nabootsen om taken uit te voeren en die zichzelf tijdens dat proces kunnen verbeteren op basis van de vergaarde informatie. Van zelfrijdende auto's tot innovatieve medicijnontwikkeling: AI zal ons leven op veel verschillende manieren fundamenteel veranderen. Maar hoe zit het met AI in militaire toepassingen? En hoe kan AI worden ingezet om groepen autonome robots samen te laten werken?

Sprekers

  • Taís Fernanda Blauth PhD Researcher, zal ons informeren over de juridische aspecten van militaire toepassingen van AI.
  • Ming Cao, hoogleraar en directeur Tammes School of Digital Society, Technology and AI, vertelt over besturingssystemen waarmee groepen autonome robots kunnen samenwerken.

De discussie wordt geleid door Remco Kouwenhoven, directeur Alumnirelaties en Filantropie RUG.

Geïnteresseerd? Schrijf je snel in! Voor slechts € 7,50 een interactief debat met interessante deelnemers, inclusief koffie, thee, een drankje en wat hapjes. Plaatsen zijn beperkt.

.
.
View this page in: English