Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Evenementen

Impact College Nr. 3

Wanneer:ma 13-06-2022 16:00 - 17:30
Waar:Zernike Campus & Online

Eindelijk is het zo ver: Het derde Impact College. We hebben het lang moeten uitstellen, maar op 13 juni van 16:00 tot 17:30 uur is het zover. Dit derde college gaat over de transitie van fossiele energie naar hernieuwbare energie. Ben jij erbij?

Lightyear

De Nederlandse start-up Lightyear ontwikkelt een auto die rijdt op zonne-energie. Het ontwerp is voortgekomen uit de inzending van Solar Team Eindhoven voor de World Solar Challenge. Met behulp van crowdfunding is het eerste prototype ontwikkeld, dat naar verwachting in 2022 op de markt zal komen.

Sprekers

Power electronics test engineer Arpit Gupta zal vertellen over zijn ervaringen binnen Lightyear en zijn inzichten rondom de energietransitie delen.

Academische inleiding

Marten van der Laan is lector Systeemintegratie in de energietransitie: een van de leeropdrachten binnen het lectoraat Energietransitie. Hij is onder andere betrokken bij de projecten Transforming Regions (ESTRAC) en Making City, waarbij hij onderzoek doet naar de optimale inrichting van een duurzaam energiesysteem.

Impact College
View this page in: English