Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news Events

Marvelous Mind-filmavond over depressie

Wanneer:ma 22-07-2019 19:00 - 21:20
Waar:Groninger Forum, Hereplein 73

Op maandag 22 juli 2019 wordt in het Groninger Forum, in samenwerking met de RUG, de film Nebraska vertoond. Dit is onderdeel van de Marvelous Mind movies thema-avond over depressie. De film wordt in- en uitgeleid door dr. Marie-José van Tol, onderzoeker aan de Faculteit Medische Wetenschappen/UMCG en gespecialiseerd in depressie.

Marvelous Mind
© Sander Martens

Depressie wordt vaak geassocieerd met de koude donkere wintermaanden. Toch zijn er mensen die (juist) in de zomer depressief zijn. Daarom vragen we in de warme zomerdagen vanuit Marvelous Mind aandacht voor mentale gezondheid. Laat je zomer goed inleiden met een informatieve trip naar de prairies van Amerika.

Marvelous Mind

Marvelous Mind is een initiatief van het onderzoeksinstituut Brain en Cognition, UMCG, en de Rijksuniversiteit Groningen. Het doel is om kennis te delen en te discussiëren over de werking van de hersenen, over hersenziekten en hoe daar mee om te gaan, en hoe deze ziektes kunnen worden behandeld. De avond is geschikt voor iederen zonder specifieke voorkennis van het menselijke brein die wel geïnteresseerd is in wat er zich daarboven allemaal afspeelt.

Nebraska

De film die wordt vertoond is Nebraska, genomineerd voor zes Oscars. In deze in stemmig zwart-wit geschoten roadmovie volgen we de reis van de oude en raaskallende Woody (Bruce Dern) met zoon David (Will Forte) om een gewonnen miljoen op te halen in Nebraska. Het is duidelijk dat de geldprijs een truc is en de emotionele reis is waar het echt om draait.