Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news Events

Opening tentoonstelling Dear reader. Don't read. Het boek als kunstwerk.

Wanneer:do 20-09-2018 16:00 - 18:00
Waar:Universiteitsbibliotheek Binnenstad

Voor het eerst exposeert de Universiteitsbibliotheek Groningen een selectie conceptuele kunstenaarsboeken uit eigen collectie, aangevuld met werken uit particuliere collecties en het Groninger Museum. Kunstenaarsboeken zijn kunstwerken die uitgevoerd zijn in de vorm van een boek. Op de tentoonstelling wordt de rijkdom en reikwijdte van het kunstenaarsboek getoond aan de hand van werk van gerenommeerde kunstenaars als Ed Ruscha, Stanley Brouwn, Richard Long, John Baldessari en Ulises Carrión.

Van 21 september 2018 t/m 10 februari 2019 is in de UB Binnenstad aan de Broerstraat een mooie selectie kunstenaarsboeken te zien die in de jaren 1960-1980 baanbrekend waren, en ook in latere jaren belangrijk zijn gebleven. De werken van deze conceptuele kunstenaars zijn thematisch gegroepeerd over de vier verdiepingen van het gebouw. Het hart van de tentoonstelling bevindt zich op de derde verdieping.

Opening

De tentoonstelling Dear reader. Don’t read. Het boek als kunstwerk wordt geopend op donderdag 20 september om 16.00 uur, 3de verdieping UB Binnenstad. Spreker: drs. Hans Ebbink. Ebbink is kunsthistorisch publicist, beeldredacteur van de 11-delige serie Kunstkritiek in Nederland 1885- 2015 en was eigenaar van From Art to Book and Back Again, een online antiquariaat van moderne kunst(enaars)boeken en tentoonstellingscatalogi.

Week van het Kunstenaarsboek 2018

De tentoonstelling maakt deel uit van de Week van het Kunstenaarsboek 2018 (WKB18), die 13-20 oktober in de stad Groningen zal plaatsvinden. WKB18 is een initiatief van de jonge stichting ARTisBOOK. Op 25 locaties in Groningen worden exposities, lezingen, performances en workshops gehouden over het kunstenaarsboek vanaf de jaren 1960 tot nu.