Skip to ContentSkip to Navigation
UniversiteitsbibliotheekOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Universiteitsbibliotheek

UniversiteitsbibliotheekErfgoedTentoonstelling: Dear reader. Don't read

Het boek als kunstwerk

Dear reader. Don't read. Tentoonstelling Universiteitsbibliotheek Binnenstad
Gilbert & George: Dark Shadow, 1976
Gilbert & George: Dark Shadow, 1976

Voor het eerst exposeert de Universiteitsbibliotheek Groningen een selectie conceptuele kunstenaarsboeken uit eigen collectie, aangevuld met werken uit particuliere collecties en het Groninger Museum.
Kunstenaarsboeken zijn kunstwerken die uitgevoerd zijn in de vorm van een boek. Op de tentoonstelling wordt de rijkdom en reikwijdte van het kunstenaarsboek getoond aan de hand van werk van gerenommeerde kunstenaars als Ed Ruscha, Stanley Brouwn, Richard Long, John Baldessari en Ulises Carrión.

Week van het Kunstenaarsboek 2018

De tentoonstelling maakt deel uit van de Week van het Kunstenaarsboek 2018 (WKB18), die 13-20 oktober in de stad Groningen werd gehouden. WKB18 is een initiatief van de jonge stichting ARTisBOOK. Op 25 locaties in Groningen worden exposities, lezingen, performances en workshops gehouden over het kunstenaarsboek vanaf de jaren 1960 tot nu.

Tentoonstelling Universiteitsbibliotheek Binnenstad

Van 21 september 2018 t/m 10 februari 2019 is in de UB Binnenstad aan de Broerstraat een mooie selectie kunstenaarsboeken te zien die in de jaren 1960-1980 baanbrekend waren, en ook in latere jaren belangrijk zijn gebleven. De werken van deze conceptuele kunstenaars zijn thematisch gegroepeerd over de vier verdiepingen van het gebouw. Het hart van de tentoonstelling bevindt zich op de derde verdieping.

Diverse kunstenaarsboeken van Ed Ruscha
Diverse kunstenaarsboeken van Ed Ruscha
Laatst gewijzigd:15 februari 2019 13:39
printView this page in: English