Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsMedische Wetenschappen
University Medical Center Groningen

Matching bij Bewegingswetenschappen

Vanaf het studiejaar 2014/2015 is een studiekeuzecheck, ofwel matching, verplicht voor alle bacheloropleidingen van de Rijksuniversiteit Groningen zonder numerus fixus/decentrale selectie. Bij de faculteit Medische Wetenschappen geldt dit alleen voor de bachelor Bewegingswetenschappen, want Geneeskunde en Tandheelkunde zijn studies met een numerus fixus/decentrale selectie. De procedure voor de matching bestaat uit twee verplichte onderdelen. Op basis van deze verplichte onderdelen krijg je een gericht studiekeuzeadvies. De verplichte onderdelen zijn het invullen van een vragenlijst en het volgen van een webklas. Als je niet voldoet aan deze verplichtingen, heeft de opleiding het recht om je de toegang tot de studie te weigeren.

Matching bij Bewegingswetenschappen in 3 stappen:

  1. Aanmelden Studielink
    Meld je (vóór 1 mei 2017) aan voor de bachelor Bewegingswetenschappen via Studielink.
  2. Vragenlijst invullen en retourneren
    Na inschrijving via Studielink ontvang je van de universiteit een vragenlijst. Vul deze vragenlijst zo nauwkeurig mogelijk in, en stuur hem binnen twee weken weer terug.
  3. Matching
    Nadat de vragenlijst is ontvangen, krijg je uiterlijk in mei van de opleiding een instructie voor deelname aan de webklas. Er zijn 2 matchingsmomenten in 2017, namelijk in juni en in augustus (voor degene die in juni niet kunnen of zich later inschrijven).

Invulling matching Bewegingswetenschappen

Het doel van matching is om erachter te komen of deze studie en jij bij elkaar passen en dus nog eenmaal goed na te denken over en te reflecteren op je studiekeuze. Om dit te kunnen doen volg je een online webklas. De webklas bestaat uit 5 modules met een themacollege en bijbehorende lesstof. Ter afsluiting van elke module maak je een toets. In totaal moet je uitgaan van een tijdsinvestering van 12-15 uur. De webklas wordt een aantal weken opengesteld, en binnen die tijd moet je de webklas afronden. Verder mag je zelf je tempo bepalen.

Studiekeuzeadvies

Na het invullen van de vragenlijst en het afronden van de webklas krijg je van de opleiding een studiekeuzeadvies per e-mail.

We wensen je veel succes bij het maken van de juiste studiekeuze!

Contact

E-mail: bachelor-BW@umcg.nl
Voor algemene informatie over matching bij de Rijksuniversiteit Groningen: www.rug.nl/matching

Laatst gewijzigd:24 augustus 2017 10:34