Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsMedische WetenschappenOnderwijsBewegingswetenschappenStudentambassadors
University Medical Center Groningen

Jeroen Tooren

Student ambassadeur bachelor
Jeroen Tooren
Jeroen Tooren

Over

Hallo allemaal! Mijn naam is Jeroen Tooren, ik ben 25 jaar en woon in Winschoten. Op dit moment ben ik bezig met het tweede jaar van de Master Beweginswetenschappen in Groningen. Deze master wil ik af gaan ronden in Juli 2018. Ik vind het ook leuk om te tennissen, afspreken of uitgaan met vrienden en skiën/snowboarden. Skiën of snowboarden voor mezelf vind ik al geweldig. Ik vind het ook heel leuk om leerlingen te leren skiën of snowboarden, aangezien ik een ski- en snowboardleraar ben sinds 2010.

Waarom Bewegingswetenschappen?

Ik heb gekozen voor de master Bewegingswetenschapen om twee redenen. Omdat de Bachelor zo goed is bevallen, wilde ik meer leren over hoe mensen bewegen, specifiek op het gebied van revalidatiezorg. Daarnaast biedt de Master Bewegingswetenschappen de mogelijkheid om een Master-PhD traject te volgen. Ik ben vooral geïnteresseerd in onderzoek wat dit een ideale kans maakt om mijn eigen onderzoeken op te zetten en uit te voeren.

Het Master programma is zwaar om te volgen, maar dit is direct ook een groot voordeel. Hierdoor krijg je een idee hoe het is om als bewegingswetenschapper te werken aangezien je meerdere taken tegelijkertijd uit moet voeren. Je kunt zelf voor een groot gedeelte kiezen hoe jouw master is opgebouwd. 1/6 deel van de cursussen is verplicht voor alle Master studenten. Naast deze verplichte cursussen is er een grote vrijheid welke vakken of opdrachten je wilt volgen. Hierdoor kun je de Master optimaal inrichten naar je eigen interesses en onderzoeksgebied.

Waarom Groningen?

Ik woon in de buurt van Groningen, daarom is het gemakkelijk om hier te studeren. Als je niet in de buurt van Groningen woont, dan zijn er nog steeds genoeg redenen om hier te gaan studeren. Groningen is namelijk verkozen tot leukste studentenstad van Nederland! Er zijn genoeg redenen waarom Groningen die titel heeft. Allereerst komen studenten van verschillende nationaliteiten hier studeren, waardoor je leuke, nieuwe studenten met verschillende achtergronden leert kennen. Daarnaast is alles in de stad makkelijk te bereiken met de fiets of te voet. Uitgaan in Groningen is aan te raden: er is altijd iets te beleven en elke avond is gedenkwaardig. Voor mij voelt Groningen als een tweede thuis: ik heb twee jaar op kamers in Groningen gewoond en de stad bevalt nog steeds erg goed.

Toekomst

Nadat ik mijn Master heb afgerond wil ik graag verder gaan met het Master PhD-traject. Dit traject biedt studenten de mogelijkheid om eigen onderzoek uit te voeren wat je uiteindelijk de titel van Doctor of Philosophy oplevert. Ik zou beginnen in September 2018 en klaar zijn in Juli 2021. Ongeacht of ik met het Master-PhD kan starten, wil ik graag onderzoek op het gebied van Motorische Controle. Naast het doen van onderzoek zou ik graag docent willen worden in een vak dat gerelateerd is aan Bewegingswetenschappen.

Gouden tip

Bij het zoeken naar de juiste studie is het belangrijk om te beginnen bij je eigen interesses. Dit klinkt misschien vaag, maar in mijn geval had ik geen idee welke opleiding ik wilde volgen na de middelbare school. Pas vier maanden voordat ik met Bewegingswetenschappen ben begonnen, kwam ik erachter dat de opleiding bestond. Voordat ik Bewegingswetenschappen had gevonden, richtte ik me vooral op opleidingen die het beste pasten bij de vakken waar ik goede cijfers op haalde op de middelbare school. Pas toen ik verder ging kijken dan de welbekende opleidingen (Geneeskunde, Psychologie etc.) vond ik Bewegingswetenschappen. Daarom is mijn advies: Als je twijfelt, begin dan vroeg met te zoeken naar opleidingen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord maar heel goed bij je zouden passen: voor mij heeft het zeker gewerkt.

Mocht je nog vragen hebben of geïnteresseerd zijn in Bewegingswetenschappen, dan kun je altijd een mailtje sturen: ik zal zo snel mogelijk hierop antwoorden. Succes met het vinden van de juiste opleiding en wie weet tot snel!

Vragen? E-mail Jeroen!

Laatst gewijzigd:24 augustus 2017 10:14
printView this page in: English