Skip to ContentSkip to Navigation
About usMedical SciencesEducationHuman Movement SciencesStudentambassadors
University Medical Center Groningen

Amy Jeschke

Studentambassadeur Bachelor Bewegingswetenschappen
Amy Jeschke
Amy Jeschke

Over

Hoi, ik ben Amy, 21 jaar en ik zit nu in mijn eerste jaar van de Master Human Movement Science. Voordat ik deze master begon, heb ik de bachelor Bewegingswetenschappen afgerond. Ik kom oorspronkelijk uit Rotterdam, maar inmiddels ben ik verliefd geworden op de stad Groningen! Naast mijn studie ben ik actief bij A.G.S.R. Gyas en bij het Groninger studenten toneel.

Waarom Bewegingswetenschappen?

Ik ben altijd erg geïnteresseerd geweest de werking van het menselijk lichaam, maar vond ook de vakken Wiskunde en Natuurkunde leuk. Bij de studie Bewegingswetenschappen komen zowel biologievakken (zoals Anatomie en Fysiologie) als wiskundige vakken (zoals Wiskunde en Biomechanica) aan bod. Dit in combinatie met de gedragswetenschappelijke vakken binnen de studie (zoals Sportpsychologie), maakt Bewegingswetenschappen voor mij een brede, gevarieerde studie die alle interessante aspecten van het menselijk bewegen belicht.

Waarom Groningen?

Groningen is een studentenstad bij uitstek! De sfeer in de stad is altijd goed en de kroegen zijn 24/7 open om stoom af te blazen na het studeren. De stad is veelal gericht op studenten, wat het erg prettig maakt om hier te wonen. Daarnaast is Bewegingswetenschappen in Groningen kleinschalig en heeft het een informele sfeer, wat ervoor zorgt dat er goed contact is tussen de studenten en docenten.

Toekomst

In de toekomst zou ik graag onderzoek willen doen bij een revalidatiecentrum. Hoe mooi zou het zijn om op die manier patiënten te helpen herstellen en zo hun kwaliteit van leven te verbeteren?!

Gouden tip

Het kiezen van een studie is altijd lastig. Wat mij vooral heeft geholpen bij het kiezen, is het bezoeken van de vele open dagen en meeloopdagen. Op die manier kom je er vaak achter wat je wel, maar vooral ook wat je niet leuk lijkt. Schrijf vervolgens van elke studie die je hebt bezocht op wat je er wel en niet leuk aan vond. Op die manier kan je al snel studies afstrepen en krijg je vanzelf een goed beeld van wat voor studie dan wel bij jou past! Natuurlijk kan je me ook altijd mailen voor vragen. Ik help je graag verder!

Vragen? E-mail Amy!

Laatst gewijzigd:17 juli 2018 11:25