Skip to ContentSkip to Navigation
How to find us A. (Anouk) van der Schors

A. van der Schors

Promovenda
A. van der Schors
E-mail:
a.van.der.schors rug.nl

Anouk van der Schors is als promovenda verbonden aan de vakgroep Strafrecht Criminologie (faculteit Rechtsgeleerdheid) van de Rijksuniversiteit Groningen. 

In 2013 startte zij met de bachelor Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tijdens haar bachelor nam zij deel aan het Honours College, liep zij een onderzoeksstage bij de vakgroep Strafrecht en Criminologie en nam zij deel aan het Summercourt. In 2016 rondde zij haar bachelor cum laude af en startte ze met de master Rechtswetenschappelijk Onderzoek, specialisatie strafrecht. 

Tijdens deze tweejarige master werkte Anouk als onderzoeksassistent bij de vakgroep Strafrecht en Criminologie mee aan verschillende projecten (onder andere aan het WODC onderzoek naar straftoemeting van verkeersdelicten en het Digital Security Project), liep zij stage bij de Hoge Raad en was zij lid van de opleidingscommissie van de master Rechtswetenschappelijk Onderzoek. Zij rondde haar master in de zomer van 2019 cum laude af.

In juli 2019 startte zij haar promotieonderzoek naar de algemene strafbaarstelling van voorbereidingsgedragingen, zoals strafbaar gesteld in artikel 46 Wetboek van Strafrecht. 

Laatst gewijzigd:27 januari 2020 09:12

Contact information

Oude Kijk in 't Jatstraat 26
9712 EK Groningen
The Netherlands