Skip to ContentSkip to Navigation
Practical matters How to find us A. (Anouk) van der Schors

A. (Anouk) van der Schors

PhD candidate
A. (Anouk) van der Schors
E-mail:
a.van.der.schors rug.nl

Anouk van der Schors is als promovenda verbonden aan de vakgroep Strafrecht Criminologie (faculteit Rechtsgeleerdheid) van de Rijksuniversiteit Groningen. 

In 2013 startte zij met de bachelor Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tijdens haar bachelor nam zij deel aan het Honours College, liep zij een onderzoeksstage bij de vakgroep Strafrecht en Criminologie en nam zij deel aan het Summercourt. In 2016 rondde zij haar bachelor cum laude af en startte ze met de master Rechtswetenschappelijk Onderzoek, specialisatie strafrecht. 

Tijdens deze tweejarige master werkte Anouk als onderzoeksassistent bij de vakgroep Strafrecht en Criminologie mee aan verschillende projecten (onder andere aan het WODC onderzoek naar straftoemeting van verkeersdelicten en het Digital Security Project), liep zij stage bij de Hoge Raad en was zij lid van de opleidingscommissie van de master Rechtswetenschappelijk Onderzoek. Zij rondde haar master in de zomer van 2019 cum laude af.

In juli 2019 startte zij haar promotieonderzoek naar de algemene strafbaarstelling van voorbereidingsgedragingen, zoals strafbaar gesteld in artikel 46 Wetboek van Strafrecht. Van juli 2021 tot november 2022 werkte zij naast haar onderzoek als griffier bij de rechtbank Noord-Nederland.

Last modified:21 December 2022 08.41 a.m.