Skip to ContentSkip to Navigation
Practical matters How to find us A.M. (Annelies) Abelmann

A.M. (Annelies) Abelmann

PhD student

In 1986 ben ik als kunsthistoricus afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Utrecht (c.l.) bij prof. Christiaan Klamt met als supervisor dr. Jan Briels op een onderzoek naar het leven en werk van de kunstenaars uit de familie Van Nieulandt, geboortig uit Antwerpen in de periode vóór Rembrandt, toen nog de 'pre-Rembrandtisten' genaamd.

Vervolgens behaalde ik in 1988 mijn diploma Hoger Archiefambtenaar aan de Rijksarchiefschool in Den Haag met als stageplaats het Rijksarchief in Utrecht. Prof. Cees Dekker was hier mijn supervisor met als stageopdracht de (her)inventarisatie van het familiearchief De Geer van Jutphaas.

Twintig jaar lang ben ik werkzaam geweest in diverse functies in verschillende archieven op het gebied management, automatisering en digitalisering en dienstverlening.

Tussentijds volgde ik de avondopleiding aan kunstacademie Minerva, waar ik in 2000 mijn diploma in ontvangst mocht nemen in de vakken tekenen en conceptuele kunst. 

In juni 2019 startte ik als extern PhD bij de Theologische Faculteit van de Rijksuniversiteit Groningen onder prof. Todd Weir en met als eerste supervisor dr. Andrew Irving en tweede supervisor dr. Eelco Nagelsmit (vakgroep kunstgeschiedenis)  met een onderzoek naar kerkelijke interieurkunst geproduceerd door de Mengelberg-ateliers in het Rijn-Maasgebied na 1860.

Laatst gewijzigd:12 augustus 2022 07:49