Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijvenWetenschapswinkelsOver de Wetenschapswinkels

Over de Wetenschapswinkels

De Wetenschapswinkels van de Rijksuniversiteit Groningen doen maatschappijgericht wetenschappelijk onderzoek in opdracht van verschillende (non-profit) organisaties. Ook bemiddelen de Wetenschapswinkels voor onderzoeks- of onderwijsprojecten binnen hun netwerk op basis van de inhoud van de gestelde vragen.  

Wetenschapswinkels zijn gevestigd in meerdere faculteiten, zodat zij deskundig zijn in een breed scala van maatschappelijke kwesties en kunnen bijdragen aan de oplossing daarvan. De werkwijze van elk van de Wetenschapswinkels verschilt.

Wetenschapswinkel-award

Onderzoeksthema's

De vijf Wetenschapswinkels van de RUG dekken een breed terrein aan onderzoeksthema's op de gebieden bètawetenschappen, talen, cultuur en communicatie, onderwijs, economie en bedrijfskunde, en geneeskunde en volksgezondheid. Verschillende maatschappelijke organisaties en bedrijven kunnen dan ook met hun vragen bij ons terecht. Voorbeelden hiervan zijn: Centrum voor Internationale Samenwerking, bewonersgroepen, Ministeries, asielzoekerscentra, Waddenvereniging, Stichting Down's Syndroom, Fries Verzetsmuseum, scholen, woongroep voor doven en slechthorenden, milieufederaties en politieke partijen.

Multidisciplinair

De vijf Wetenschapswinkels zijn door hun samenwerking in de unieke positie om multidisciplinair onderzoek te doen. De afgelopen jaren zijn er verschillende multidisciplinaire projecten uitgevoerd, onder andere naar de economie van laag geprijsde medicijnen in ontwikkelingslanden, duurzame bedrijventerreinen, milieu en economische effecten van magnesiumproductie in de Eemsmond.

Van repositories naar Pure

Alle publicaties van de wetenschapswinkels worden opgeslagen in de database van de Universiteitsbibliotheek. Eerst waren dat de repositories, vanaf 2014 is het Pure. Lees het artikel over het overgangsfeestje van de repositories naar Pure.

Laatst gewijzigd:01 december 2017 15:41
printOok beschikbaar in het: English