Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Scholierenacademie Students Web classes

Theologie

Eén derde van de wereldbevolking is christen en een kwart moslim. Religie is één van de grootste drijvende krachten van de mensheid en daarom is kennis over het ontstaan van deze wereldgodsdiensten van groot belang. De opleiding Theologie is meer dan het bestuderen van de Bijbel: je bestudeert namelijk de relatie tussen religie, cultuur en samenleving. In Groningen staan vooral de sociale, culturele en politieke context centraal, waarin de literatuur is geschreven die ten grondslag ligt aan godsdienst.

Theologie

Webklas

Deze webklas geeft je een goed beeld van wat je van de opleiding Theologie kan verwachten. Door het vierweekse programma te volgen, kom je erachter dat er ontzettend veel invalshoeken bestaan, waaruit religies als de islam, het jodendom en voornamelijk het christendom kunnen worden benaderd. Daarnaast houd je je bezig met een brede selectie aan onderwerpen uit de bachelor: de Hebreeuwse taal, de islam en de geschiedenis en ethiek van het christendom. Tijdens deze webklas proef je dus van de interessante thema’s die de Theologie rijk is en ontdek je dat de studie meer omvat dan het bestuderen van de Bijbel.

Meer informatie over het programma, de toelatingseisen en baanperspectieven? Breng een bezoekje aan de website van de opleiding!

Inschrijven

De inschrijving voor de webklassen is momenteel gesloten. Inschrijven voor de volgende ronde kan vanaf 26 september 10.00 uur tot en met 24 oktober. De webklassen starten op 31 oktober en lopen tot en met 27 november.

Heb je vragen over de webklas? Bekijk dan de veelgestelde vragen of stuur een e-mail naar webklassen rug.nl.

Laatst gewijzigd:19 september 2022 14:00