Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Scholierenacademie Students Web classes - enrolment opens on September 27

Taalwetenschap

Het taalvermogen stelt mensen in staat een taal te leren, te begrijpen en te gebruiken. Maar wat gebeurt er als er iets mis gaat met dat vermogen? Tijdens de opleiding Taalwetenschap weet jij hier een antwoord op vinden door je theoretisch taalkundige kennis te combineren met kennis uit de psychologie en neurowetenschappen.

Taalwetenschap
Taalwetenschap

Webklas

In deze webklas maak je kennis met de verschillende aspecten van de opleiding Taalwetenschap aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Je krijgt onderwerpen op het gebied van de theoretische taalkunde en de neurolinguïstiek. Deze richtingen gaan in op de volgende vragen: hoe zit taal in elkaar en hoe werkt taal in ons hoofd? In deze webklas gaan we met beide richtingen aan de slag door te kijken naar de syntaxis, afasiologie en semantiek.

Meer informatie over het programma, de toelatingseisen en baanperspectieven? Breng een bezoekje aan de website van de opleiding!

Inschrijven

De inschrijving voor de extra ronde webklassen is gesloten. In het najaar start er weer een nieuwe ronde, de inschrijving hiervoor start op 27 september.

Heb je vragen over de webklas? Bekijk dan de veelgestelde vragen of stuur een e-mail naar webklassen rug.nl.

Laatst gewijzigd:16 september 2021 10:46