Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Scholierenacademie Students Web classes

Sociologie

Als socioloog draag je bij aan een betere en stabielere maatschappij. De maatschappij functioneert door middel van wetten, voorschriften, regels, procedures en het prijsmechanisme van markten. Maar samenleven gaat niet altijd even goed. Spanningen en conflicten zijn daarvan zichtbare tekenen. Deze spanningen kunnen zowel in gezinsverband als de samenleving als geheel optreden. Daarom word je tijdens de opleiding Sociologie opgeleid om onderzoek te doen op alle niveau van de maatschappij.

Sociologie
Sociologie

Webklas

De webklas geeft een goede weergave van wat het inhoudt om sociologiestudent te zijn. Je maakt opdrachten over onder andere sociale druk, segregatie en pesten. Ook maak je kennis met verschillende theorieën die gedurende de studie centraal staan, zoals de rationele-keuze theorie en de self-fulfilling prophecy. Daarnaast krijg je een virtuele rondleiding door de faculteit en maak je kennis met de studievereniging!

Meer informatie over het programma, de toelatingseisen en baanperspectieven? Breng een bezoekje aan de website van de opleiding!

Inschrijving gesloten

De volgende ronde van de webklassen vindt plaats in het najaar. De inschrijving hiervan opent op 14 oktober.

Heb je vragen over de webklas? Bekijk dan de veelgestelde vragen of stuur een e-mail naar webklassen rug.nl.


Laatst gewijzigd:05 juni 2024 14:09