Skip to ContentSkip to Navigation
Society/businessScholierenacademieStudentsWeb classes

Rechtsgeleerdheid

Hoe stel je een huurcontract op? Welke straf geef je een moordenaar? Welke persoonlijke gegevens van anderen mag je online publiceren? Wat gebeurt er bij een echtscheiding? Hoe los je een geschil op? Als je een antwoord zoekt op deze vragen, ben je bij een jurist aan het goede adres en dat is waar je tijdens de opleiding Rechtsgeleerdheid tot wordt opgeleid.

Rechtsgeleerdheid
Rechtsgeleerdheid

Webklas

Tijdens de eerste week van de webklas raak je bekend met de verschillende rechtsgebieden die je als rechtsstudent bestudeerd, namelijk:

  • Nederlands recht;
  • Fiscaal recht;
  • IT-recht;
  • Juridische bestuurskunde;
  • Notarieel recht.

Hierna kies je een specifieke richting en ga je je hier door middel van casussen in verdiepen. De casussen komen regelrecht uit de rechtspraktijk, dus je begint meteen met het echte werk!

Meer informatie over het programma, de toelatingseisen en baanperspectieven? Breng een bezoekje aan de website van de opleiding!

Inschrijven

De inschrijving voor de webklassen is gesloten. Helaas is het niet mogelijk om scholieren te na-inschrijven, maar in maart hebben we een nieuwe webklasronde. Aanmelden daarvoor kan vanaf 31 januari.

Heb je vragen over de webklas? Bekijk dan de veelgestelde vragen of stuur een e-mail naar webklassen rug.nl.

Laatst gewijzigd:28 oktober 2019 10:06