Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Scholierenacademie Students Web classes

Rechtsgeleerdheid

In deze webklas ga je onder toeziend oog van begeleiders van de Faculteit Rechtsgeleerdheid werken aan een aantal casussen op verscheidene rechtsgebieden, zoals vrijheid van meningsuiting, noodweer (strafrecht) en belastingrecht. De casussenkomen regelrecht uit de rechtspraktijk, dus je begint meteen met het echte werk! De cursus is verdeeld over vier weken. De eerste drie weken wordt een nieuw rechtsgebied aan de hand van een of meer casus verkend. De laatste week krijg je een eindtoets. Via de casussen verplaats je je in de verscheidene rollen binnen het recht, leer je wat er bij de interpretatie van wetteksten en rechtspraak komt kijken en maak je alvast kennis met enkele juridische begrippen.

Rechtsgeleerdheid
Rechtsgeleerdheid

Webklas

Tijdens de eerste week van de webklas raak je bekend met de verschillende rechtsgebieden die je als rechtsstudent bestudeerd, namelijk:

  • Nederlands recht;
  • Fiscaal recht;
  • IT-recht;
  • Juridische bestuurskunde;
  • Notarieel recht.

Hierna kies je een specifieke richting en ga je je hier door middel van casussen in verdiepen. De casussen komen regelrecht uit de rechtspraktijk, dus je begint meteen met het echte werk!

Meer informatie over het programma, de toelatingseisen en baanperspectieven? Breng een bezoekje aan de website van de opleiding!

Inschrijving gesloten

De volgende ronde van de webklassen vindt plaats in het najaar. De inschrijving hiervan opent op 14 oktober.

Heb je vragen over de webklas? Bekijk dan de veelgestelde vragen of stuur een e-mail naar webklassen rug.nl.


Laatst gewijzigd:05 juni 2024 14:09