Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Scholierenacademie Students Web classes

Informatiekunde

Informatie kun je vergelijken met olie: met ruwe olie kun je niks, met ruwe informatie evenmin. Bewerkte olie is daarentegen veel waard, en hetzelfde geldt voor informatie. Tijdens de opleiding Informatiekunde leer je methoden te ontwikkelen om informatie te verwerken, en nee niet met de hand, maar met behulp van computers en slimme software, die je zelf ook leert ontwikkelen.

Informatiekunde
Informatiekunde

Webklas

Zoekmachines maken het leven een stukje makkelijker: ze helpen je om (dagelijks) snel informatie op het internet te kunnen vinden. Tijdens de webklas ga je ontdekken hoe taal- en tekstanalyse toegepast kunnen worden om zoekmachines nog slimmer te maken. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat wanneer je naar het merk Apple zoekt, je beeldscherm gevuld wordt met smartphones en tablets in plaats van de eetbare variant van de zoekterm? Op zulke vragen zul jij een antwoord gaan vinden.

Meer informatie over het programma, de toelatingseisen en baanperspectieven? Breng een bezoekje aan de website de opleiding!

Inschrijving gesloten

De inschrijving voor de webklassen (najaarsronde) is nu gesloten. Helaas is het technisch niet mogelijk om na sluiting nog deelnemers aan de webklas toe te voegen.

In het voorjaar start een nieuwe ronde waarvoor je je vanaf 29 januari 2024 weer kunt inschrijven.

Hou daarvoor deze site in de gaten.

Heb je vragen over de webklas? Bekijk dan de veelgestelde vragen of stuur een e-mail naar webklassen rug.nl.


Laatst gewijzigd:23 oktober 2023 10:00