Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Scholierenacademie Students Web classes

Archeologie

Als archeoloog maak je een reis terug in de tijd. Door letterlijk ‘met je poten in de klei te staan’ breng je namelijk de ontwikkeling van verschillende culturen in kaart. De opleiding Archeologie aan de Rijksuniversiteit van Groningen is de beste van Nederland en biedt verschillende aandachtsgebieden: niet alleen opgravingen, maar ook zoölogisch en botanisch onderzoek staan in de bachelor centraal.

Archeologie
Archeologie

Webklas

DDeze webklas geeft je een goede indruk van wat de opleiding Archeologie inhoudt. In vier weken tijd werk je stapje voor stapje toe naar het antwoord op een onderzoeksvraag. De eerste week staat in het teken van opgravingen en de daarbij behorende methoden en technieken. In de tweede week ga je je bezighouden met wat de opgegraven materialen over de vindplaats kunnen vertellen. In de derde week ga je weer een stapje verder: je gaat de link leggen tussen de vindplaats en andere gegevens die bekend zijn over het gebied. Tenslotte breng je alle vergaarde kennis tezamen en geef je een antwoord op de volgende onderzoeksvraag: Blijft de maatschappij hetzelfde of verandert deze?

Meer informatie over het programma, de toelatingseisen en baanperspectieven? Breng een bezoekje aan de website van Archeologie!

Inschrijving gesloten

De volgende ronde van de webklassen vindt plaats in het najaar. De inschrijving hiervan opent op 14 oktober.

Heb je vragen over de webklas? Bekijk dan de veelgestelde vragen of stuur een e-mail naar webklassen rug.nl.


Laatst gewijzigd:05 juni 2024 14:09