Skip to ContentSkip to Navigation
Society/businessScholierenacademieStudentsWeb classes

Academische opleiding leraar basisonderwijs

Als leraar neem je een cruciale rol in de samenleving in: je draagt niet alleen bij aan de ontwikkeling van kinderen, maar ook van het onderwijs. Tijdens de opleiding Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs verdiep je je namelijk in onderzoek naar onderwijs en breng je de resultaten direct in de praktijk. De opleiding duurt een jaartje langer dan reguliere wetenschappelijke studies, maar daar krijg je ook iets voor terug: in vier jaar tijd word je namelijk niet alleen opgeleid tot leerkracht in het basisonderwijs, maar volg je tegelijk de universitaire bachelor Pedagogische Wetenschappen.

Webklas

In deze webklas houd je je bezig met verschillende werkvormen, variërend van het maken van reproductie- en essayvragen, het bekijken en observeren van filmpjes, het opstellen van een kort interview, het maken van een (poster)presentatie tot het ontwerpen van een les. Met andere woorden: tijdens deze webklas kom je erachter wat het inhoudt om een academische PABO-student te zijn.

Meer informatie over het programma, de toelatingseisen en baanperspectieven? Breng een bezoekje aan de website van de opleiding!

Inschrijven

De webklasinschrijving is op dit moment gesloten. Op 1 oktober kun je je weer inschrijven voor de nieuwe ronde webklassen, die loopt van 4 november t/m 1 december 2019.

Heb je vragen over de webklas? Bekijk dan de veelgestelde vragen of stuur een e-mail naar webklassen@rug.nl. Volg ons op Instagram om op de hoogte te blijven van de webklassen en onze andere activiteiten.

Laatst gewijzigd:12 juni 2019 14:51