Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Scholierenacademie Students Web classes

Academische opleiding leraar basisonderwijs

Als leraar neem je een cruciale rol in de samenleving in: je draagt niet alleen bij aan de ontwikkeling van kinderen, maar ook van het onderwijs. Tijdens de opleiding Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs verdiep je je namelijk in onderzoek naar onderwijs en breng je de resultaten direct in de praktijk. De opleiding duurt een jaartje langer dan reguliere wetenschappelijke studies, maar daar krijg je ook iets voor terug: in vier jaar tijd word je namelijk niet alleen opgeleid tot leerkracht in het basisonderwijs, maar volg je tegelijk de universitaire bachelor Pedagogische Wetenschappen.

AOLB
AOLB

Webklas

Deze webklas heeft als doel je een indruk te geven van wat de studie Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs (AOLB) inhoudt. In deze webklas wordt een representatieve selectie van vakken uit de opleiding behandeld. De opdrachten zijn een afspiegeling van de mix tussen theorie en praktijk en van de verschillende onderwerpen die gedurende de studiejaren aan bod komen. Je krijgt daarbij te maken met verschillende werkvormen, variërend van het maken van reproductievragen en essayvragen, het bekijken en observeren van filmpjes, het opstellen van een kort interview tot het ontwerpen van een les.

Verschillende werkvormen, variërend van het maken van reproductievragen en essayvragen, het bekijken en observeren van filmpjes, het opstellen van een kort interview tot het ontwerpen van een les. We hopen dat het volgen van de webklas je een goed inzicht geeft in de inhoud van de AOLB en je helpt bij het maken van een goede studiekeuze.

Meer informatie over het programma, de toelatingseisen en baanperspectieven? Breng een bezoekje aan de website van de AOLB !

Inschrijving open

De inschrijving voor de webklassen staat nu open. Inschrijven kan tot maandag 26-02-2024 10.00 uur. Meld je hier aan.

Heb je vragen over de webklas? Bekijk dan de veelgestelde vragen of stuur een e-mail naar webklassen rug.nl.


Laatst gewijzigd:30 januari 2024 08:28