Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijvenGeef uw bedrijf een impulsStagesStageloketten

Economie en Bedrijfskunde

Wat kan een stagiair(e) betekenen voor mijn bedrijf?
Drie studenten

Kampt u met een project, een onderzoeksvraag of een paar taken binnen het vakgebied van Economie en Bedrijfskunde? Maak gebruik van de kwaliteiten van een stagiair(e).

Een stagiair(e) biedt nieuwe perspectieven op uw bedrijfskwesties en geeft u toegang tot de meest recente kennis en wetenschap op het gebied van Economie en Bedrijfskunde. Ook weten zij om te gaan met moderne technologie zoals sociale media en computerprogramma’s. Tegelijkertijd kunt u nagaan of de student binnen uw bedrijfscultuur past en of u hem/haar een baan zou willen aanbieden na de stageperiode.

Master Stage

De Faculteit Economie en Bedrijfskunde biedt organisaties de mogelijkheid te werken met een Masterstudent als stagiair. Een young professional die bijna afgestudeerd is en dus al de nodige kennis en ervaring heeft opgedaan, waar uw organisatie van kan profiteren. Onze studenten kunnen een gedegen bijdrage leveren aan uw organisatie op het gebied van bijvoorbeeld Marketing, Supply Chain Management, Business Administration, Human Resource Management, Financial Management, etc. Voor de complete lijst van FEB's Masteropleidingen klikt u hier. Meer informatie over de opzet van Master Internships vindt u hier.


Extra-curriculaire stage

Steeds meer studenten zijn gemotiveerd om werkervaringen op te doen door middel van een stage. Sommige van hen doen een stage na hun bachelor, master of in een periode waarin zij geen colleges hebben. In deze situaties is er tijdens de stage geen toezicht vanuit de universiteit en ontvangen studenten er geen studiepunten voor. Desondanks bieden wij in deze gevallen hulp aan bedrijven bij het vinden van stagiair(e)s.


Stage als onderdeel van het opleidingsprogramma

Binnen de meeste masteropleidingen hebben studenten de gelegenheid om een stage te combineren met een scriptie óf kunnen zij hun master te verlengen met een stageperiode. In beide gevallen ontvangen de studenten studiepunten voor hun stage en staat de stage onder toezicht van de universiteit. Een masterscriptie is doorgaans 20 ECTS waard, wat gelijk staat aan 14 fulltime werkweken. Voorbeelden van stage ervaringen van FEB studenten vindt u hier.


Hoe werkt het?

U kunt een stagepositie aanbieden door dit formulier in te vullen. Als de vacature is geplaatst, kunt u het hier controleren.

Laatst gewijzigd:17 januari 2019 14:15
printView this page in: English