Skip to ContentSkip to Navigation
Society/businessCenter for Information TechnologyResearch and Innovation SupportServices

Over onze diensten...

RIS
RIS

De RUG biedt uitstekende IT-faciliteiten voor kwalitatief hoogwaardig onderwijs en onderzoek die worden geleverd door het Centrum voor Informatie Technologie (CIT). De RUG beschikt over een uiterst snelle en flexibele internetverbinding (binnenkort zelfs 100 GB) en er is een enorme hoeveelheid rekencapaciteit aanwezig voor het verwerken van grote hoeveelheden data.

Research and Innovation Support (RIS)

Voor IT-ondersteuning bij onderzoek is er een speciale afdeling, Research and Innovation Support (RIS). Onderzoekers kunnen hier terecht voor advies hoe IT op de beste manier kan worden ingezet bij hun onderzoek. Voor wetenschappers die rekenkracht zoeken is er o.a. een groot Linux-cluster en een Grid-cluster beschikbaar. Ten behoeve van de inzet van IT in wetenschappelijk onderzoek heeft de RUG de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in hoogwaardige visualisatiefaciliteiten.

Ook kan hulp geboden worden bij het schrijven van IT-paragrafen bij een onderzoeksvoorstel, een research data managementplan of subsidieaanvraag. Ook het hosten (en laten ontwikkelen) van uw website is mogelijk. Externe partijen die voor een grote uitdaging staan op het gebied van ICT, kunnen eveneens een beroep doen op RIS.

Laatst gewijzigd:19 mei 2016 16:33
printView this page in: English